marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEEscaladează războiul din Ucraina: Referendumuri pentru unirea cu Rusia în Luhansk și...

Escaladează războiul din Ucraina: Referendumuri pentru unirea cu Rusia în Luhansk și Donețk, Putin anunță mobilizarea parțială și chemarea sub arme a 300.000 de rezerviști

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a semnat un decret prin care începe mobilizarea parțială în țară, din 21 septembrie încoace, scriu agențiile de presă.

Într-un discurs către națiune, primul de la începutul războiului din Ucraina, Putin a declarat că măsura mobilizării parțiale a fost adoptată pentru a proteja Rusia, suveranitatea, integritatea teritorială și pentru a asigura securitatea poporului rus.

Președintele Rusiei a reamintit politica deschisă anti-rusă a Occidentului și dorința Washingtonului și a Bruxelles-ului de a distruge țara. El a subliniat că Rusia folosește toate mijloacele disponibile pentru protecția sa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Vestul vrea să distrugă țara. Scopul nostru este de a elibera Donbas. Vrem să eliberăm de neonaziști teritoriile Herson, Zaporojie. Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare”, a spus Putin.

Putin spune că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat el.

„Am încredere în sprijinul vostru”, s-a adresat Putin naţiunii.

Discursul său vine după ce miercuri, liderii auto-declaratelor republici Luhansk și Donețk au anunțat că referendumuri pentru alipirea la Rusia.

Aceste referendumuri vor avea loc între 23-27 septembrie, au anunțat agențiilor ruse TASS și Interfax. Reamintim că Federația Rusă a recunoscut independența Republicilor Populare Luhansk și Donețk în februarie 2022, odată cu lansarea invaziei pe scară largă în Ucraina.

Cele două anunțuri sunt legate, deoarece dacă cele două teritorii vor intra în componența Rusiei, Kremlinul va putea anunța eventuale intensificări ale răspunsului armat față de Ucraina pe principiul apărării propriului teritoriu. Doctrina militară a Federației Ruse permite și utilizarea armelor nucleare tactice dacă este atacat teritoriul Federației Ruse și ”este pusă în pericol însăși existenta statului rus”.

Ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti, ca urmare a anunţului preşedintelui rus Vladimir Putin de mobilizare militară parţială în contextul războiului din Ucraina, relatează News.ro.

Serghei Şoigu ministrul rus al Apărării, a confirmat, într-un interviu înregistrat difuzat la televiziune, că mobilizarea parţială îi va implica pe cei care au experienţă militară, scrie BBC.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. Vreau sa protestez (in mod ironic) ca la aceasta mobiliare partiala din Rusia nu s-au respectat cotele de gen. Cei mobilizati sunt 100% barbati , desi conform valoriilor UE pentru egalitatea de gen ar fi trebuit sa fie 50% barbati si 50% femei.
  De asemeni vreau sa protestez ca prin aceasta mobilizare partiala nu s-a dat dreptul barbatilor sa faca ce vor cu corpul lor (drept acordat femeilor care vor sa faca avort) si in consecinta sa refuze mobilizarea.
  Sper ca Ursula von der Leyen va sesiza aceasta discriminare de gen si va protesta in numele UE.

 2. Nu va fi nicio escaladare! Cred că nimeni nu a acordat prea mare atenție explicațiilor ministrului Apărării rus, Serghei Șoigu, referitoare la această mobilizare parțială! Potrivit acestuia, Rusia are o resursă destul de mare de mobilizare – aproape 25 de milioane de oameni. Puțin mai mult de 1% dintr-o asemenea resursă este supusă mobilizării parțiale. În total, vor fi chemați 300.000 de rezerviști. Cu ăștia n-ai șanse să intensifici nimic, ci se pot proteja frontierele (care vor fi de aproximativ 1400 de Km) noilor regiuni care, în urma referendumurilor, vor aparține Federației Ruse. Așadar, natura ostilităților se va schimba, dar acest aspect NU presupune extinderea conflictului! Și nici externalizarea lui, decât în situația în care Rusia va fi atacată!
  E necesară creșterea contingentelor și numărul armelor de foc, întrucât Moscova nu va sta cu mâinile în sân în momentul când Occidentul își va înteți atacurile spre a perturba referendumurile din teritoriile eliberate. În plus, măscăriciul Zelenski va fi debarcat, Washingtonul pregătind înlocuirea cu Valeri Zalujnîi. Nici succesele dubioase ale Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Harkov și nici contractele de milioane de dolari pentru furnizarea de arme care vor ajunge în continuare în Ucraina nu-l vor ajuta pe clovn să rămână pe râvnitul scaun. Americanii și britanicii au ales un succesor, iar termenul limită pentru remaniere se apropie inexorabil. Se pare, că lui Zelenski nu i se va permite să se mute în siguranță la proprietatea sa din Londra cu toată prada obținută de pe urma miliardelor de dolari oferite de americani drept ajutoare.
  Statele Unite și Marea Britanie au nevoie de un conflict lung și epuizant pentru Rusia, ca și pentru întreaga Europă. Așadar, milioane de ucraineni trebuie mobilizate ferm. Doar un imens sacrificiu, atât pe câmpul de luptă cât și în plan geo-economic, va permite continuarea războiului, iar rolul celui jertfit, spre „apărarea democrației și-a statului de drept”, principalii sponsori ai regimului de la Kiev l-au atribuit actualului președinte. Este același pattern pe care americanii l-au folosit în 1989 în operațiunea „Just Cause” în Panama, când ochii întregului mapamond erau îndreptați către România și blocul răsăritean, în vreme ce Noriega plătea cu viața (cam în același timp cu Ceaușescu) curajul de-a se opune politicilor de asasinare economică a statelor sud-americane practicate de către SUA.
  Pe de altă parte, amânarea anunțului făcut de liderul de la Kremlin n-a fost deloc întâmplătoare, de unde trag concluzia că negocierile din culise cu americanii și britanicii nu au condus la niciun rezultat.

  • Da, Rusia va fi atacata pentru ca Donetsk si Luhansk vor face parte din ea, iar ucrainienii nu o sa recunoasca noile frontiere si vor ataca (noul) teritoriu al Rusiei

  • Stunga amoriană se amuza pe socoteala simțului umorului arătat de băieți la Pentagon, fiindcă „Just ’cause” (adică „Just Because”) înseamnă „Pentru că”. Exact cum ai răspunde în română la întrebarea „De ce ?” cu „Pentru că.” …

   M. Noriega ar fi fost capturat, judecat, apoi ar fi murit „precum Baiazid” în închisoare „de inimă rea”. Așa susține presaliberă.

 3. S-au jucat prea mult timp rusii cu statul artificial numit Ucraina. E timpul desfiintarii lui.
  Romania ar trebui sa fie pregatita pentru recuperarea Nordului Bucovinei, Tinutului Herta si al Hotinului, Bugeacului si Insulei Serpilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE