sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEPrimarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, răspuns în batjocură când a fost întrebat...

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, răspuns în batjocură când a fost întrebat de ce a găsit un nume englezesc pentru Târgul de Crăciun: „Târgurile de Crăciun sunt o veche tradiție românească, vin de la daci”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), a răspuns batjocoritor pe internet unui cetățean care a remarcat că edilul a ales o denumire englezească pentru Târgul de Crăciun pe care-l organizează, împreună cu Untold.

Este vorba despre „West Side Christmas Market”, care va fi organizat în parteneriat cu cei care au făcut „Untold”. La remarca ironică a unui cetățean că numele ales este „Super ! Un nume potrivit și românesc 100%”, primarul sectorului 6 a ales să răspundă în batjocură: „da târgurile de Crăciun sunt o veche tradiție românească, vin de la daci”.

Recent, cercetătorul Aurelian Gheondea, de la Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române din București și profesor la Universitatea Bilkent din Ankara, atrăgea atenția asupra degradării și siluirii limbii române prin împrumutul nejustificat de cuvinte englezești. Iată că acum, această siluire vine chiar din partea autorităților statului, care ar trebui să vegheze la folosirea corectă a limbii române.


Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Târgul din Sectorul 6 este organizat de „Untold Universe”, deși ar fi putut foarte bine să fie „Universul Untold”, iar „personajele” acestui târg nu au nicio legătură cu tradiția românească a Crăciunului: este vorba despre „Cookie”, „Rudy” și „elfii”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE