ACTUALITATEPrimarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, răspuns în batjocură când a fost întrebat...

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, răspuns în batjocură când a fost întrebat de ce a găsit un nume englezesc pentru Târgul de Crăciun: „Târgurile de Crăciun sunt o veche tradiție românească, vin de la daci”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), a răspuns batjocoritor pe internet unui cetățean care a remarcat că edilul a ales o denumire englezească pentru Târgul de Crăciun pe care-l organizează, împreună cu Untold.

Este vorba despre „West Side Christmas Market”, care va fi organizat în parteneriat cu cei care au făcut „Untold”. La remarca ironică a unui cetățean că numele ales este „Super ! Un nume potrivit și românesc 100%”, primarul sectorului 6 a ales să răspundă în batjocură: „da târgurile de Crăciun sunt o veche tradiție românească, vin de la daci”.

Recent, cercetătorul Aurelian Gheondea, de la Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române din București și profesor la Universitatea Bilkent din Ankara, atrăgea atenția asupra degradării și siluirii limbii române prin împrumutul nejustificat de cuvinte englezești. Iată că acum, această siluire vine chiar din partea autorităților statului, care ar trebui să vegheze la folosirea corectă a limbii române.


Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Târgul din Sectorul 6 este organizat de „Untold Universe”, deși ar fi putut foarte bine să fie „Universul Untold”, iar „personajele” acestui târg nu au nicio legătură cu tradiția românească a Crăciunului: este vorba despre „Cookie”, „Rudy” și „elfii”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate