luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEDr. Tudor Ciuhodaru se declară împotriva certificatului verde: Limitează drepturile unora și...

Dr. Tudor Ciuhodaru se declară împotriva certificatului verde: Limitează drepturile unora și nu rezolvă problema pandemiei

Dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, nu este de acord cu impunerea certificatului verde sau de vaccinare și nici cu suspendarea contractelor de muncă pentru angajații care nu acceptă inocularea, scrie B1 TV.

Medicul spune că acest document nu va opri pandemia, pentru că posesorul transmite virusul la fel ca și până acum.

„Ce vrem să facem? Vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o hârtie care nu ştiu ce valoare are? Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ne uităm ce se întâmplă la ora actuală în Uniunea Europeană (…). Suntem pe un teren minat şi eu am votat împotriva paşaportului verde digital la nivel european pentru că atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel lanţ de transmitere epidemiologic, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora, limitează drepturile alora, dar de fapt nu rezolvă problema pandemiei”, a declarat europarlamentarul, pentru Antena 3.

Vaccinarea nu este „singura soluție”, potrivit medicului Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru cere retragerea urgentă a proiectelor de lege privind introducerea pașaportului verde digital. „Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

  • Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.
    Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.
  • Creșterea capacității de terapie intensivă (paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă.
  • Și asigurarea de spitale „albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.
  • Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic”, a precizat Tudor Ciuhodaru, pentru sursa citată.

Afirmațiile doctorului vin în contextul noii propuneri de lege pentru certificatul de vaccinare, făcute de PSD.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate