vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEMedici, asistenți medicali, farmaciști se adresează Ministrului Sănătății după declarațiile Ioanei Mihăilă...

Medici, asistenți medicali, farmaciști se adresează Ministrului Sănătății după declarațiile Ioanei Mihăilă referitoare la intenția de testare PCR a personalului medical

Asociația „Medici pentru Consimțământ Informat” a trimis o scrisoare deschisă Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, exprimându-și dezacordul cu afirmația acesteia din 19 iunie, care statua că „Personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.

În scrisoarea deschisă trimisă pe adresa R3dacției, Asociația declară că  „dezaprobă profund această declarație și atitudinea dvs față de personalul medical!”

Asociația afirmă că Ioana Mihăilă ignoră șapte motive importante atunci când face o asemenea declarație:

„1.Imunitatea naturală împotriva bolii Covid-19 dobândită de o mare parte a personalului medical care a trecut cu bine prin boală.

2.Faptul că vaccinarea nu este sută la sută eficace împotriva bolii Covid-19.

3.Multitudinea de reacții adverse și decese care continuă să apară după vaccinarea populației

4. Faptul că MS nu a implementat niciun sistem de supraveghere activă a reacțiilor adverse după vaccinurile împotriva Covid-19 în România

5.Codul Muncii

6.Constituția României și

7. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.”

Scrisoarea, la care orice persoană din sistemul medical poate adera printr-un email trimis la adresa medici.consinformat@gmail.com este mai jos (nume, prenume, specialitate (medici si asistente medicale) și cod parafă (pentru medici) ):

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

Stimată Doamnă Ministru Ioana Mihăilă,

În data de 19 iunie 2021 ați declarat pentru AGERPRES.RO: „Personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează’”.

https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/06/19/ministrul-sanatatii-personalul-medical-nevaccinat-probabil-va-trebui-sa-se-testeze-periodic-pe-cheltuiala-proprie–734244

Această declarație a fost preluată de mai multe jurnale online:

 • net: „Medicii și asistentele medicale care nu se vaccinează vor plăti testele din propriul buzunar. Ministrul Sănătăţii: „Avem în gând pacientul””.

https://www.romaniatv.net/medicii-si-asistentele-care-nu-se-vaccineaza-vor-plati-testele-din-propriul-buzunar-ministrul-sanatatii-avem-in-gand-pacientul_5580353.html

Stimată Doamnă Ministru,

dezaprobăm profund această declarație și atitudinea dvs față de personalul medical!

Iată motivele:

 1. IGNORAȚI IMUNITATEA NATURALĂ ÎMPOTRIVA BOLII COVID-19 DOBÂNDITĂ DE O MARE PARTE A PERSONALULUI MEDICAL CARE A TRECUT CU BINE PRIN BOALĂ

Dacă așa cum ați declarat, aveți în gând pacientul, „care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, (…) care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, vă reamintim că personalul medical, care a îngrijit pacienții din martie 2020 până în prezent, a fost expus la boala naturală mult mai mult decât populația generală. Pentru toate bolile infectocontagioase, imunizarea se obține în primul rând pe cale naturală, nu numai prin vaccinare, așa cum insinuați în declarația dvs. Întreaga paradigmă a protecției prin vaccinare se bazează pe încercarea de a crea vaccinuri care să reproducă mecanismele de apărare declanșate în organism de boala naturală.

Vaccinurile împotriva bolii COVID-19 au fost puse pe piață la 9 luni după declanșarea pandemiei, timp în care o mare parte a cadrelor medicale au trecut deja, cu bine, prin boală.

 1. IGNORAȚI FAPTUL CĂ VACCINAREA NU ESTE SUTĂ LA SUTĂ EFICACE ÎMPOTRIVA BOLII COVID-19. O PARTE DIN PERSOANELE VACCINATE AU TESTAT POZITIV LA TESTUL PCR ȘI AU DEZVOLTAT BOALA COVID-19 DUPĂ VACCINARE

Conform datelor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în România, la data de 6 iunie 2021, 38.6% dintre persoanele vaccinate și testate PCR, au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2517-situatie-persoane-confirmate-dupa-vaccinare-07-06-2021/file

Aceasta înseamnă că 38,6% din persoanele vaccinate sunt potențial transmițătoare ale virusului și deci contagioase.

De altfel, și la nivel internațional, CDC (Centers for Disease Control) recomandă ca persoanele vaccinate să fie testate PCR dacă dezvoltă simptomele bolii COVID-19 după vaccinare.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html

Agenția Europeană a Medicamentelor (European Medicines Agency – EMA) menționează pe site-ul propriu că nu se știe dacă vaccinarea împotriva bolii COVID-19 va împiedica răspândirea virusului în comunitate și dacă persoanele vaccinate nu vor continua să poarte și să răspândească virusul în comunitate și după vaccinare.

https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty

Vaccinarea NU CONFERĂ deci protecție absolută împotriva bolii COVID-19.  Personalul medical vaccinat poate, în continuare, să reprezinte un risc pentru pacienți.

 1. IGNORAȚI MULTITUDINEA DE REACȚII ADVERSE SEVERE ȘI DECESE CARE CONTINUĂ SĂ APARĂ DUPĂ VACCINAREA POPULAȚIEI

Baza de date oficială pentru raportarea efectelor adverse după vaccinurile împotriva bolii COVID-19 în Uniunea Europeană, EUDRA VIGILANCE, conținea la 19 iunie 2021, un număr de:

 • 238,435 cazuri efecte adverse pentru vaccinul Comirnaty produs de Pfizer1;
 • 292,283 cazuri pentru vaccinul produs de AstraZeneca2;
 • 49,323 cazuri pentru vaccinul produs de Moderna3;
 • 11,276 cazuri pentru vaccinul produs de Janssen4;

În total  591.317 cazuri reacții adverse care includ și decese, înregistrate prin sistemul pasiv de raportare a reacțiilor adverse după vaccinurile împotriva bolii COVID-19.

Rapoartele Comisiei de Farmacovigilență și Evaluarea Riscului (PRAC)5, 6 ale Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) au luat act și dezbat o serie de reacții adverse severe apărute după punerea pe piață a vaccinurilor COVID-19: miocardita și pericardita, trombozele cu trombocitopenie, sindromul Guillain-Barre, edemul facial, permeabilitatea capilară. Această comisie a emis deja atenționări referitor la interzicerea vaccinării persoanelor cu antecedente de tromboze cu trombocitopenie. Astfel de atenționări vor continua să apară și pentru alte viitoare reacții adverse.

 1. NU AȚI IMPLEMENTAT NICIUN SISTEM DE SUPRAVEGHERE ACTIVĂ A REACȚIILOR ADVERSE DUPĂ VACCINURILE ÎMPOTRIVA BOLII COVID-19 ÎN ROMÂNIA

Toate vaccinurile împotriva bolii COVID-19 au primit doar o autorizare condiționată de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentelor și se află într-un proces de monitorizare suplimentară. Raportarea minuțioasă a reacțiilor adverse postvaccinale este de o importanță crucială în acest context. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății nu a făcut niciun fel de demersuri pentru a implementa în România un sistem de supraveghere activă a reacțiilor adverse postvaccinale.

Dacă aveți pacientul în minte, raportarea fidelă a reacțiilor adverse postvaccinale servește și pacientului vaccinat.

 1. IGNORAȚI CODUL MUNCII

Codul Muncii7 prevede la art.5 și art.8 principiul egalității de tratament față de toți salariații.

 1. IGNORAȚI CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

Art. 16 alin.1 din Constituția României8 prevede egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii și a autorităților, iar art. 22 garantează dreptul persoanei la integritate fizică și psihică.

 1. IGNORAȚI CARTA CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE

Art. 21 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE9 interzice discriminarea persoanelor.

Stimată Doamnă Ministru,

înțelegem că, în calitate de medic și de ministru al sănătății, vă preocupă atât sănătatea pacienților, cât și sănătatea personalului medical care îngrijește pacienții.

Dar de la grija declarată pentru siguranța pacienților până la încălcarea dreptului la muncă al personalului medical pe motive iluzorii, este un drum lung, sinuos, pe care vă sfătuim să nu vă hazardați!

Nu încercați să folosiți plata repetitivă a testului PCR ca o metodă de împiedicare a nevaccinaților de a-și practica profesia!

Dacă grija dvs este pentru pacienți, vă solicităm în mod expres ca înainte de a încerca să modificați ordinul referitor la infecțiile asociate actului medical, să îndepliniți două lucruri:

 1. Să derulați o campanie națională de testare a imunității cadrelor medicale la virusul SARS CoV-2, plătită de Ministerul Sănătății, în care să măsurați:
 • titrul Ig G împotriva SARS CoV-2 și
 • imunitatea celulară împotriva SARS CoV-2 (testul de transformare limfoblastică la SARS CoV-2),

după care să excludeți de la testarea PCR și de la vaccinare personalul medical care are deja anticorpi protectori și personalul care are imunitate celulară prezentă. Acest personal medical trebuie să aibă același tratament ca și personalul vaccinat!

 Să implementați un sistem de supraveghere activă a reacțiilor adverse apărute după vaccinarea împotriva bolii COVID-19 în România.

Numai după ce veți îndeplini aceste două cerințe, veți dovedi că intenția dvs este protecția pacienților, și nu discriminarea și hărțuirea personalului medical nevaccinat.

Chiar și după realizarea celor două obiective de mai sus, nu uitați că vaccinarea împotriva bolii COVID-19 este benevolă.

Asociația MEDICI PENTRU CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT

Împreună cu 40 medici, asistente medicale, fizioterapeuti si farmacisti (strângere de semnături în curs)

medici.consinformat@gmail.com

REFERINȚE

 1. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases of reported adverse reactions identified in EudraVigilance for TOZINAMERAN (Pfizer). 19.06.2021.

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages

 1. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases identified in EudraVigilance for COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19). 19.06.2021.

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages&PortalPath=%2Fshared%2FPHV%20DAP%2F_portal%2FDAP&Action=Navigate&P0=1&P1=eq&P2=%22Line%20Listing%20Objects%22.%22Substance%20High%20Level%20Code%22&P3=1+40995439

 

 1. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases identified in EudraVigilance for COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414). 19.06.2021.

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages&PortalPath=%2Fshared%2FPHV%20DAP%2F_portal%2FDAP&Action=Navigate&P0=1&P1=eq&P2=%22Line%20Listing%20Objects%22.%22Substance%20High%20Level%20Code%22&P3=1+40983312

 1. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases identified in EudraVigilance for COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S). 19.06.2021.

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages&PortalPath=%2Fshared%2FPHV%20DAP%2F_portal%2FDAP&Action=Navigate&P0=1&P1=eq&P2=%22Line%20Listing%20Objects%22.%22Substance%20High%20Level%20Code%22&P3=1+42287887

 1. Meeting highlights from the Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) 3-6 May 2021.

https://www.ema.europa.eu/en/news/meeting-highlights-pharmacovigilance-risk-assessment-committee-prac-3-6-may-2021

6.   Meeting highlights from the Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) 7-10 June 2021.

https://www.ema.europa.eu/en/news/meeting-highlights-pharmacovigilance-risk-assessment-committee-prac-7-10-june-2021

 1. CODUL MUNCII

https://www.codulmuncii.ro/integral.php

 1. CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c1s0sba16

 1. CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:12012P/TXT&from=DE

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Cuvântul cheie e “probabil”, adică același tip de bătaie a șeii să priceapă iapa pe care-l practica și Ministrul Educației când bătea câmpii cu teoriile privind combinezoanele pentru studenți și predarea doar online pentru profesorii nevaccinați. Scopul ar fi deopotrivă să mai sperie din indeciși dar și să tatoneze terenul să vadă reacțiile și să ne mai obișnuiască cu ideea, pentru viitor.

  Ar fi interesant să le sugereze și lor cineva că “probabil” vor da socoteală pentru toată nesimțirea asta crasă. Mă refer, desigur, la căi legale: un proces intentat peste vreo 5 ani, dezbătut în 10, retrimis în 15, soluționat în 20, apoi poate vreo câțiva ani de cazare și masă gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE