ACTUALITATEAvertisment OMS: Trebuie să ne pregătim pentru o pandemie mai rea decât...

Avertisment OMS: Trebuie să ne pregătim pentru o pandemie mai rea decât cea de covid, în viitor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, luni, că, desi foarte severă, pandemia covid nu este cel mai mare rău care se putea întâmpla, fiind necesar să ne pregătim pentru o pandemie mai rea în viitor, transmite Jouarnal de Montreal, citat de SmartRadio.

Este un apel de trezire, a avertizat Michael Ryan, șeful OMS pentru situații de urgență, în cadrul ultimei conferințe de presă a organizației din acest an.

„Pandemia a fost foarte severă. S-a răspândit rapid peste tot în lume și a atins fiecare colț al planetei, dar nu este neapărat cel mai mare rău care se putea întâmpla”, a precizat Ryan, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că coronavirusul se răspândește foarte ușor, însă „rata mortalității este relativ scăzută în comparație cu alte boli emergente”, și trebuie să „ne pregătim pentru ceva care poate fi și mai rău, în viitor”.

Pe de altă parte, consilierul OMS, Bruce Aylward, a adaugat că lumea este departe de a fi fost pregătita să lupte împotriva viitoarelor pandemii.

„Chiar dacă am evoluat, nu suntem complet pregătiți pentru actuala pandemie, darămite pentru următoarea”, a subliniat acesta.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a preferat să vadă partea plină a paharului. „În ce privește conștientizarea, cred că suntem pe drumul cel bun”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate