marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEAvertisment OMS: Trebuie să ne pregătim pentru o pandemie mai rea decât...

Avertisment OMS: Trebuie să ne pregătim pentru o pandemie mai rea decât cea de covid, în viitor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, luni, că, desi foarte severă, pandemia covid nu este cel mai mare rău care se putea întâmpla, fiind necesar să ne pregătim pentru o pandemie mai rea în viitor, transmite Jouarnal de Montreal, citat de SmartRadio.

Este un apel de trezire, a avertizat Michael Ryan, șeful OMS pentru situații de urgență, în cadrul ultimei conferințe de presă a organizației din acest an.

„Pandemia a fost foarte severă. S-a răspândit rapid peste tot în lume și a atins fiecare colț al planetei, dar nu este neapărat cel mai mare rău care se putea întâmpla”, a precizat Ryan, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că coronavirusul se răspândește foarte ușor, însă „rata mortalității este relativ scăzută în comparație cu alte boli emergente”, și trebuie să „ne pregătim pentru ceva care poate fi și mai rău, în viitor”.

Pe de altă parte, consilierul OMS, Bruce Aylward, a adaugat că lumea este departe de a fi fost pregătita să lupte împotriva viitoarelor pandemii.

„Chiar dacă am evoluat, nu suntem complet pregătiți pentru actuala pandemie, darămite pentru următoarea”, a subliniat acesta.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a preferat să vadă partea plină a paharului. „În ce privește conștientizarea, cred că suntem pe drumul cel bun”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE