duminică, februarie 5, 2023
ȘTIRIItalia: Manifestație împotriva „dictaturii sanitare”la Roma. Papa Francisc, printre cei criticați, Donald...

Italia: Manifestație împotriva „dictaturii sanitare”la Roma. Papa Francisc, printre cei criticați, Donald Trump aplaudat

Circa 1.500 de persoane, conform Poliției italiene, au luat la parte la o manifestație împotriva „dictaturii sanitare” și „ lockdown-ului” desfășurată sâmbătă la Roma, în apropierea celebrului monument „Bocca della Verita”, informează La Repubblica.

„Nu suntem negaționiști, suntem împotriva dictaturii sanitare, împotriva vaccinului obligatoriu, pentru că nu vor mai pune mâna pe copii”, au spus organizatorii protestului de la Roma. Evenimentul a fost asumat de către grupul „Poporul mamelor”, organizație care contestă normele de distanțare socială, practicile în ceea ce privește vaccinarea și utilizarea măștilor în tentativa de a preveni contagiunea cu covid-19.

Printre mesajele expuse în piață s-a numărat și unul care acuza guvernul Conte că ar fi format din „criminali și asasini”.

„Nu suntem negaționiști, noi nu negăm nimic în afară de strategia de teroare care a fost avansată în aceste luni. Au greșit încercând să-i vindece pe oameni intimidându-i și condamnându-i la moarte, sunteți niște asasini”, a sunat una dintre acuzele de la tribună.

„E piața poporului italian. Suntem aici pentru a demonstra Guvernului că totul se oprește când vine vorba despre copii”, a spus una dintre organizatoare.

La protest a participat și o deputată, iar manifestanții s-au manifestat contra liderului Mișcării 5 Stele, Beppe Grillo și împotriva Papei Francisc.

Alicia Erazo, reprezentanta unei organizații care luptă pentru drepturile omului le-a transmis manifestanților că „Trump e alături de poporul italian și transmit salutările lui”.

O altă persoană a spus că este în piață pentru „că din cauza lockdownului și a politicilor scelerate ne-au adus la foamete”.

De cealaltă parte, Ministrul Sănătății de la Roma, Nicola Zingaretti, i-a criticat dur pe participanți, numindu-i „negaționiști”. Aceeași acuzație este repetată și de presa italiană, în ciuda declarațiilor participanților la manifestație.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate