ȘTIRIItalia: Manifestație împotriva „dictaturii sanitare”la Roma. Papa Francisc, printre cei criticați, Donald...

Italia: Manifestație împotriva „dictaturii sanitare”la Roma. Papa Francisc, printre cei criticați, Donald Trump aplaudat

Circa 1.500 de persoane, conform Poliției italiene, au luat la parte la o manifestație împotriva „dictaturii sanitare” și „ lockdown-ului” desfășurată sâmbătă la Roma, în apropierea celebrului monument „Bocca della Verita”, informează La Repubblica.

„Nu suntem negaționiști, suntem împotriva dictaturii sanitare, împotriva vaccinului obligatoriu, pentru că nu vor mai pune mâna pe copii”, au spus organizatorii protestului de la Roma. Evenimentul a fost asumat de către grupul „Poporul mamelor”, organizație care contestă normele de distanțare socială, practicile în ceea ce privește vaccinarea și utilizarea măștilor în tentativa de a preveni contagiunea cu covid-19.

Printre mesajele expuse în piață s-a numărat și unul care acuza guvernul Conte că ar fi format din „criminali și asasini”.

„Nu suntem negaționiști, noi nu negăm nimic în afară de strategia de teroare care a fost avansată în aceste luni. Au greșit încercând să-i vindece pe oameni intimidându-i și condamnându-i la moarte, sunteți niște asasini”, a sunat una dintre acuzele de la tribună.

„E piața poporului italian. Suntem aici pentru a demonstra Guvernului că totul se oprește când vine vorba despre copii”, a spus una dintre organizatoare.

La protest a participat și o deputată, iar manifestanții s-au manifestat contra liderului Mișcării 5 Stele, Beppe Grillo și împotriva Papei Francisc.

Alicia Erazo, reprezentanta unei organizații care luptă pentru drepturile omului le-a transmis manifestanților că „Trump e alături de poporul italian și transmit salutările lui”.

O altă persoană a spus că este în piață pentru „că din cauza lockdownului și a politicilor scelerate ne-au adus la foamete”.

De cealaltă parte, Ministrul Sănătății de la Roma, Nicola Zingaretti, i-a criticat dur pe participanți, numindu-i „negaționiști”. Aceeași acuzație este repetată și de presa italiană, în ciuda declarațiilor participanților la manifestație.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...