joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEUPDATE | Ministerul Sănătății a pus crucile înapoi pe Catedrala Ortodoxă din...

UPDATE | Ministerul Sănătății a pus crucile înapoi pe Catedrala Ortodoxă din Timișoara

ACTUALIZARE 16:07 După mai multe reacții negative în mass-media și în mediul online, Ministerul Sănătății a înlocuit imaginea în care Catedrala apărea fără cruci, cu una în care acestea apar la locul lor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministerul Sănătății folosește imaginea Catedralei Ortodoxe din Timișoara, într-un mesaj despre orașele în care anunță că începe „Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori”. Printre aceste orașe se află și Timișoara.

Imaginea folosită de Ministerul Sănătății în postarea de pe pagina oficială de facebook este una în care edificiul simbol al Timișoarei este fără crucile de pe turle.

Postarea a stârnit deja, așa cum era de așteptat, reacții adverse pe pagina Ministerului condus de Vlad Voiculescu.

sursă foto: Ministerul Sănătății // Facebook

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministerul Sănătății a mai fost implicat într-o controversă pe teme religioase: istoricul Marius Oprea a acuzat instituția că a publicat o caricatură în care „Sf. Petru” îi chema „sus” pe „cei neesențiali”. Ministerul condus de Vlad Voiculescu a negat că ar fi publicat acel mesaj.

Nu este prima oară când simbolul Timișoarei este portretizat fără cruci în materiale publice. În noiembrie 2020, o asociație finanțată din bani publici a comandat un graffiti în complexul studențesc din oraș unde Catedrala din Timișoara era desenată fără cruce. În urma intervenției opiniei publice locale și naționale, artistul a refăcut lucrarea.

La fel s-a întâmplat în 2017, atunci când în cadrul unui eveniment au fost editate materiale promoționale în care simbolul timișorean apărea fără cruci. Organizatorii au motivat că a fost o eroare grafică.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE