ACTUALITATEPresiuni din ce în ce mai mari asupra României: Un nou proces...

Presiuni din ce în ce mai mari asupra României: Un nou proces împotriva țării noastre pentru a forța recunoașterea căsătoriilor unisex. De data aceasta e cuplul Coman-Hamilton

A început procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care se cere recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, statul român fiind dat în judecată de cuplul homosexual Adrian Coman, Clai Hamilton dar și de fundația Accept.

CEDO a anunțat luni debutul procesului, cazul fiind comunicat într-un timp record de instanța europeană, fapt ce deontă care sunt prioritățile instituțiilor europene, informează G4Media.

Adrian Coman și Clai Hamilton au cerut autorităților române să fie recunoscuți drept soți, cazul ajungând până la Curtea Constituțională a României.

În speță, CCR le-a recunoscut acestora dreptul de ședere pe teritoriul României,  în aplicarea prevederilor Directivei UE privind libera circulație.

Această speță vine pe fondul unui alt proces în care mai multe cupluri homosexuale au reclamat România la CEDO pentru că nu le recunoaște legal, relația. Acestea sunt reprezentate tot de Asociația Accept.

Recent, CEDO a sancționat România pentru că nu permite schimbarea genului în acte fără schimbarea sexului biologic.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Statul roman este de vina ca nu- i aresteaza pe acesti homosexuali, Adrian Coman si Clai Hamilton ,care incalca legile din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT