ȘTIRIPresiuni din ce în ce mai mari asupra României: Un nou proces...

Presiuni din ce în ce mai mari asupra României: Un nou proces împotriva țării noastre pentru a forța recunoașterea căsătoriilor unisex. De data aceasta e cuplul Coman-Hamilton

A început procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care se cere recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, statul român fiind dat în judecată de cuplul homosexual Adrian Coman, Clai Hamilton dar și de fundația Accept.

CEDO a anunțat luni debutul procesului, cazul fiind comunicat într-un timp record de instanța europeană, fapt ce deontă care sunt prioritățile instituțiilor europene, informează G4Media.

Adrian Coman și Clai Hamilton au cerut autorităților române să fie recunoscuți drept soți, cazul ajungând până la Curtea Constituțională a României.

În speță, CCR le-a recunoscut acestora dreptul de ședere pe teritoriul României,  în aplicarea prevederilor Directivei UE privind libera circulație.

Această speță vine pe fondul unui alt proces în care mai multe cupluri homosexuale au reclamat România la CEDO pentru că nu le recunoaște legal, relația. Acestea sunt reprezentate tot de Asociația Accept.

Recent, CEDO a sancționat România pentru că nu permite schimbarea genului în acte fără schimbarea sexului biologic.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Statul roman este de vina ca nu- i aresteaza pe acesti homosexuali, Adrian Coman si Clai Hamilton ,care incalca legile din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate