ACTUALITATEAdrian Papahagi susține că tragedia de la Suceava este îngroșată și instrumentată...

Adrian Papahagi susține că tragedia de la Suceava este îngroșată și instrumentată pentru a mușamaliza incendiul de la Matei Balș: Armata USR-istă își apără securistic Ministrul Sănătății

Profesorul Adrian Papahagi a reacționat la cazul copilului din Suceava, care a decedat la câteva ore după ce s-a botezat.

Filologul a publicat un text despre „ultima gogoașă mediatico-securistică”, care ar fi folosită pentru a dezamorsa criza de la Institutul Matei Balș, care s-a soldat cu moartea a zece persoane.

Conform acestei versiuni, se folosește moartea copilașului de la Suceava pentru a muta atenția de la Președintele Iohannis și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Adrian Papahagi susține că a primit aceste lucruri de la un „om informat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Iată ce-mi scrie un om informat despre ultima gogoașa mediatico-securistică:
„Acest delir mediatic este programat. Prin îngroșarea delirantă și grotescă a episodului morții copilului botezat “inginerii sociali” vor să schimbe atenția de la cazul morților de la Spitalul Matei Balș. Pentru că acea tragedie risca să producă – prin inflamarea morală a populației – posibile proteste și cutremure pe scena politică (demisii, acuzații aduse direct lui Iohannis), megafoanele de serviciu ale serviciilor (în frunte cu cretinoidul de CTP) au băgat la înaintare artileria grea a trollior, a agenților de influență. Furia publică a fost canalizată către Biserică (acuzată că e “troglodită”, “criminală”, nazistă”).

Într-o astfel de lătrătură generală (anti-botez, anti-Biserică) programată de cei care se ocupă de protecția imaginii prezidențiale (și a partidului său), adevărata responsabilitate morală, politică și penală a politicienilor criminali în cazul de la Spitalul Matei Balș este încet-încet trecută in planul doi și făcută dispărută după colțul atenției publice. Toată armata USR-istă își apără în mod securistic ministrul sănătății și a trecut la atac împotriva Bisericii. Dacă ne gândim câte firme SRI exista in domeniul medical (vezi cazul Hexi Pharma), și care riscau să își piardă pionul din vârful ministerului de resort (Vlad Voiculescu) și avantajele materiale (în eventualitatea unei anchete extinse după decesele de la Spitalul Matei Balș), atunci aveți imaginea de ansamblu. Disperarea de a mușamaliza răspunderea morală, politică și penală în cascadă a celor vinovați de tragedia de la Matei Balș a impus schimbarea imediată a temei din dezbaterea publică. Când un CTP îl face în gura mare cu spume pe Dumnezeu nazist, toată pulimea își întoarce privirea de la cazul Matei Balș și se uită uimită ca la circ la cazul “botezului criminal”.” ”, a scris eseistul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...