joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEAdrian Papahagi susține că tragedia de la Suceava este îngroșată și instrumentată...

Adrian Papahagi susține că tragedia de la Suceava este îngroșată și instrumentată pentru a mușamaliza incendiul de la Matei Balș: Armata USR-istă își apără securistic Ministrul Sănătății

Profesorul Adrian Papahagi a reacționat la cazul copilului din Suceava, care a decedat la câteva ore după ce s-a botezat.

Filologul a publicat un text despre „ultima gogoașă mediatico-securistică”, care ar fi folosită pentru a dezamorsa criza de la Institutul Matei Balș, care s-a soldat cu moartea a zece persoane.

Conform acestei versiuni, se folosește moartea copilașului de la Suceava pentru a muta atenția de la Președintele Iohannis și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Adrian Papahagi susține că a primit aceste lucruri de la un „om informat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Iată ce-mi scrie un om informat despre ultima gogoașa mediatico-securistică:
“Acest delir mediatic este programat. Prin îngroșarea delirantă și grotescă a episodului morții copilului botezat “inginerii sociali” vor să schimbe atenția de la cazul morților de la Spitalul Matei Balș. Pentru că acea tragedie risca să producă – prin inflamarea morală a populației – posibile proteste și cutremure pe scena politică (demisii, acuzații aduse direct lui Iohannis), megafoanele de serviciu ale serviciilor (în frunte cu cretinoidul de CTP) au băgat la înaintare artileria grea a trollior, a agenților de influență. Furia publică a fost canalizată către Biserică (acuzată că e “troglodită”, “criminală”, nazistă”).

Într-o astfel de lătrătură generală (anti-botez, anti-Biserică) programată de cei care se ocupă de protecția imaginii prezidențiale (și a partidului său), adevărata responsabilitate morală, politică și penală a politicienilor criminali în cazul de la Spitalul Matei Balș este încet-încet trecută in planul doi și făcută dispărută după colțul atenției publice. Toată armata USR-istă își apără în mod securistic ministrul sănătății și a trecut la atac împotriva Bisericii. Dacă ne gândim câte firme SRI exista in domeniul medical (vezi cazul Hexi Pharma), și care riscau să își piardă pionul din vârful ministerului de resort (Vlad Voiculescu) și avantajele materiale (în eventualitatea unei anchete extinse după decesele de la Spitalul Matei Balș), atunci aveți imaginea de ansamblu. Disperarea de a mușamaliza răspunderea morală, politică și penală în cascadă a celor vinovați de tragedia de la Matei Balș a impus schimbarea imediată a temei din dezbaterea publică. Când un CTP îl face în gura mare cu spume pe Dumnezeu nazist, toată pulimea își întoarce privirea de la cazul Matei Balș și se uită uimită ca la circ la cazul “botezului criminal”.” ”, a scris eseistul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE