ACTUALITATEChina amenință cu o ripostă MILITARĂ dacă Nancy Pelosi vizitează Taiwan-ul: Armata...

China amenință cu o ripostă MILITARĂ dacă Nancy Pelosi vizitează Taiwan-ul: Armata Populară Chineză nu va sta deoparte | VIDEO

Autoritățile chineze amenință cu o ripostă „de forță” dacă liderul democraților americani, Nancy Pelosi (foto), va vizita Taiwanul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, Zhao Lijian.

„Poziția Chinei este constantă, subliniem că apărarea integrității teritoriale și a suveranității Chinei este dorința fermă a peste 1,4 miliarde de chinezi. Cei care se joacă cu focul, se vor arde cu focul. Sperăm că SUA vor vedea clar ce efecte va avea potențiala vizită: va însemna o intruziune grosolană în treburile interne ale Chinei. Va fi o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Chinei.

Va avea consecințe serioase. Vrem să fie clar că suntem pregătiți pentru orice eventualitate și Armata Populară Chineză nu va sta deoparte. China va lua măsuri puternice și de forță pentru a-și apăra integritatea. Ceea ce SUA ar trebui să facă este să respecte principiul „O singură Chină” (O singură Chină, două sisteme – n.r.) și să onoreze angajamentul președintelui Biden, de a nu susține indepedența Taiwanului. În consecință, nu ar trebui aranjată vizita lui Pelosi”, a spus purtătorul de cuvânt de la Beijing.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nancy Pelosi, al treilea oficial în ierarhia funcțiilor din SUA, a plecat într-o vizită în Asia, unde urmează să viziteze Singapore, Malaysia, Coreea de Sud și Japonia. The Financial Times și Politico au scris că Pelosi ar urma să viziteze și Taiwanul.

China consideră Taiwanul ca parte integrantă a țării sale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate