ACTUALITATEPreședintele Senatului, Anca Dragu, NU susține introducerea pașaportului de vaccinare: Nu cred...

Președintele Senatului, Anca Dragu, NU susține introducerea pașaportului de vaccinare: Nu cred că vom adopta un asemenea demers

Președintele Senatului, Anca Dragu, a spus că nu crede că România va adopta pașaportul de vaccinare și nici nu susține un asemenea demers.

„Nu cred că vom trece la acest pașaport COVID-19. Personal, nu susțin un asemenea demers”, a declarat Anca Dragu, duminică seara, într-o intervenție la Antena 3.

Ea a subliniat că fiecare persoană este responsabilă, iar „această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cred că fiecare dintre noi este responsabil şi, ca atare, această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind mască, distanțare, aşa mai departe şi pe măsură ce vom avea un număr cât mai mare de persoane vaccinate cred că vom putea considera pandemia spre final. De fapt, asta este miza în toată această discuție economică, în ce măsură vom scăpa rapid de pandemie, până după jumătatea anului, să zicem că avem un număr însemnat de populație deja vaccinat, şi în România şi în alte tari europene, astfel încât activitatea economică să își reia cursul normal”, a precizat președintele Senatului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Declarațiile Ancăi Dragu vin în contextul în care mai mulți lideri europeni doresc implementarea unei astfel de măsuri. Conform cancelarului german, Angela Merkel, acest pașaport ar putea fi implementat până la începutul verii.

În România, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că susține o astfel de idee. Președintele Klaus Iohannis a spus deja că nu dorește un astfel de pașaport în scop turistic, ci medical.

Partidul AUR a anunțat că se va opune oricărei forme de introducere a unui pașaport de vaccinare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...