ACTUALITATEGeorge Simion: AUR este împotriva obligativității vaccinării / Claudiu Târziu: Ne vom...

George Simion: AUR este împotriva obligativității vaccinării / Claudiu Târziu: Ne vom opune în mod categoric unui pașaport de vaccinare

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că se pronunță împotriva obligativității vaccinării și a introducerii unui „pașaport de vaccinare”, au anunțat marți, liderii formațiunii, George Simion și Claudiu Târziu.

„AUR este împotriva obligativității vaccinării. S-au dat asigurări în spațiul public că nu se va impune obligativitatea vaccinării şi în proiectul de buget pentru acest an al Ministerului Sănătăţii se regăseşte un paragraf la categoria priorităţi strategice ‘Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării’, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei”, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă. Ministerul Sănătății a comentat în mod ambiguu posibilitatea vaccinării obligatorii, săptămâna trecută.

Întrebat dacă exclude posibilitatea introducerii unui „paşaport de vaccinare”, Claudiu Târziu a răspuns afirmativ, subliniind că partidul se va opune „în mod categoric”, pentru că nu acceptă ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite „sub niciun motiv”.

„Bineînţeles că da, e ceva firesc, noi suntem un partid al libertăţii. (…) Ne vom opune în mod categoric. Niciodată nu o să acceptăm ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite sub niciun fel de motiv. Vedem că toate deciziile acestui Guvern merg spre restrângerea acestor libertăţi, spre îngrădirea noastră din toate privinţele şi ne vom opune cu toate forţele pe care le avem în acest moment, potrivit ponderii noastre parlamentare”, a susţinut liderul AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

El a adăugat că „nicăieri în lume” nu s-a luat o asemenea decizie.

„În această chestiune trebuie să mai luăm în considerație următorul lucru – nicăieri în lume nu s-a luat o astfel de decizie şi, chiar dacă s-ar lua, nu înseamnă că noi trebui să fim mimetici, să copiem fără discernământ orice fel de decizie a altui stat. Noi trebuie să ne apărăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor noştri”, a precizat Claudiu Târziu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT