luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEPreședintele PSDE, aliatul lui Marcel Ciolacu de la Chișinău, spune că parcursul...

Președintele PSDE, aliatul lui Marcel Ciolacu de la Chișinău, spune că parcursul european al Moldovei poate fi scurtat prin Unirea cu România

Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European din Republica Moldova, spune că statul de peste Prut a devenit unul nesustenabil din punct de vedere economic și soluția rapidă de integrare europeană rămâne Unirea cu România, potrivit Deschide.

„Astăzi, fiind în situația în care ne aflăm, din punct de vedere economic, nu mai suntem sustenabili și avem nevoie de un partener puternic. Echipa noastră pledează pentru integrarea în Uniunea Europeană. Și aici avem două posibilități.

O cale mai lungă și una mai scurtă. Calea lungă este integrarea în Uniunea Europeană în forma clasică.

Și a doua ar fi unirea prin infrastructură cu România, să devenim țară a Uniunii Europene și să beneficiem de drepturile legale ca să ne simțim europeni în Republica Moldova”, a spus Ion Sula în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Potrivit președintelui PSDE, unirea cu România ar trebui să se realizeze prin implementarea proiectelor comune dintre cele două state și românii de peste Prut să poată simți beneficiile integrării europene în tandem cu România.

Mă refer la interconectare energetică, programe de educație. În perioada asta de criză, o parte din păcură e venită din România, o parte din gaz ajunge prin intermediul gazoductului Iași-Chișinău, când am avut pană, energia electrică tot din România am luat-o.

Sunt prioritățile noastre pe care trebuie să le dezvoltăm. Noi astăzi înțelegem necesitatea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană și deja operăm cu acest deziderat de a ne încadra în marea familie europeană”, a mai spus președintele Partidului Social Democrat European.

Pe 1 decembrie 2022, Marcel Ciolacu a vorbit despre același scenariu ca și corespondentul său de peste Prut, spunând că „eu aș alege varianta scurtă, unirea Republicii Moldova cu România”. În plus, Marcel Ciolacu a fost prezent la Chișinău în toamna anului trecut, atunci când fostul PDM și-a schimbat denumirea în PSDE, partidul condus acum de Ion Sula.

Marcel Ciolacu la Congresul PDM, atunci când denumirea partidului a fost schimbată în PSDE / Sursă – PSDE Facebook

De asemenea, Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în Parlamentul de la Chișinău, inclusiv prin scandarea „Jos vama de pe Prut”.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Alta data unirea s-a facut pentru ‘a fi fratii impreuna’, acum ‘să devenim țară a Uniunii Europene și să beneficiem de drepturile legale ca să ne simțim europeni în Republica Moldova’.
    Si unii si altii au primit ordin de ‘unire’ de la stapanii comuni.

  2. N-a spus și că prin unirea cu Ungaria ar putea și România … „intra în Schengen” ? Ori măcar Transilvania …

    Ori măcar în război, cum vă spusese altcineva deja de ieri ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate