ACTUALITATEPatriarhul Daniel: Purtarea crucii suferinței cu revoltă și fără a urma lui...

Patriarhul Daniel: Purtarea crucii suferinței cu revoltă și fără a urma lui Hristos nu ne aduce niciun folos

Patriarhul Daniel a vorbit, în cuvântul său din Duminica Luării Crucii și urmării lui Hristos despre ce înseamnă mântuirea și purtarea Crucii, relevă Basilica.

Patriarhul a spus că mântuirea este „realizarea comuniunii sau relației vii a omului muritor cu Dumnezeu cel nemuritor” și „dobândirea vieții veșnice de la Dumnezeu, Care este izvorul vieții veșnice”.

PF Daniel a explicat că Evanghelia din această Duminică prezintă cele patru trepte sau etape ale Mântuirii: alegerea liberă, lepădarea de sine, asumarea Crucii și urmarea lui Hristos.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește această din urmă parte, Patriarhul a spus că în Cruce este „ascunsă puterea Învierii lui Hristos”. PF Daniel a spus că aceia care au suferit cu gândul la Crucea lui Hristos s-au întărit duhovnicește.

„Deci în Cruce este ascunsă puterea Învierii lui Hristos, iar Învierea arată slava Sfintei Cruci. De unde știm aceasta? Vedem că Mântuitorul Iisus Hristos, deși înviat din morți, păstrează în trupul Său înviat din morți, preaslăvit și înălțat la cer, semnele Crucii. El a interiorizat Crucea ca fiind experiența iubirii Sale jertfelnice și ascultătoare de Dumnezeu.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cei care au trecut prin suferință, au purtat crucea cu gândul la Hristos, s-au întărit duhovnicește și s-au îmbogățit duhovnicește, au simțit prin suferință puterea credinței, au simțit ajutorul lui Hristos ca urmare a rugăciunilor adresate Lui și au simțit bucuria biruinței asupra încercărilor vieții”, a mai spus Patriarhul.

Dar că purtarea crucii suferinței cu revoltă și fără a urma lui Hristos nu ne aduce niciun folos, a mai menționat Preafericirea Sa: „Hristos Domnul nu dorește ca noi să suferim, El nu Se bucură când cineva suferă, ci, prin aceste încercări, sau greutăți ale vieții, El ne cheamă să ne apropiem mai mult de Dumnezeu”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...