ȘTIRIS.U.A. | Studenții Universității Indiana dau în judecată instituția pentru că îi...

S.U.A. | Studenții Universității Indiana dau în judecată instituția pentru că îi obligă să se vaccineze anti-Covid

În Statele Unite, opt studenți ai Universității Indiana au acționat în instanță instituția din cauza politicii obligatorii de vaccinare anti-Covid, despre care spun că este neconstituțională și încalcă dreptul la libertate, potrivit HuffPost, citat de Smart Radio.

Într-o plângere de 55 de pagini, cei opt susțin că dorința universității de a vaccina toți profesorii și studenții este o formă coercitivă de a le pune sănătatea în pericol.

„Pandemia este aproape de final. Însă, chiar dacă era în desfășurare, nu ar fi normal ca studenții să primească un vaccin relativ puțin testat și care este riscant.”, scrie în plângere. Aceștia susțin că învățământul (și orice altceva, în fond) nu poate fi condiționat de obligativitatea realizării unui act medical.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Universitatea și-a informat studenții, profesorii și angajații că vor trebui să fie complet vaccinați înainte de a se întoarce în campusul Bloomington, pe 1 august, iar cei care nu se supun vor fi sancționați.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Chuck Carney, susține că „este încrezător că instituția va câștiga procesul” și că „obligativitatea [vaccinării] ajută revenirea la o activitate sigură și normală”.

Angajații ce nu se supun acestei reguli vor rămâne fără loc de muncă.

„Angajații și profesorii care nu se supun nu vor mai putea lucra la Universitatea Indiana. Munca de acasă fără să fi făcut vaccinul anti-Covid nu este o opțiune.”, transmite universitatea.

Studenții nevaccinați riscă să le fie anulate înregistrarea la clasă, adresa de e-mail și cardurile de identificare a studenților și să li se interzică participarea la orice activitate din campus.

Un student „se opune acestor cerințe suplimentare, având în vedere riscul extrem de minim de Covid pentru cei din grupa sa de vârstă.”, potrivit procesului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate