ȘTIRIPreşedinta CE, Ursula von der Leyen: Voi susține recunoașterea relațiilor familiale ale...

Preşedinta CE, Ursula von der Leyen: Voi susține recunoașterea relațiilor familiale ale persoanelor LGBT în UE. Dacă eşti părinte într-o ţară, eşti părinte în toate ţările

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a abordat, miercuri, problema cuplurilor homosexuale, anunțând întreaga susținere din partea UE pentru consolidarea „drepturilor cuplurilor homoparentale”.

„Comisia va propune în curând o strategie pentru întărirea drepturilor persoanelor LGBTQI (persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans, queer, intersex)”, a declarat Ursula von der Leyen în primul său discurs privind starea Uniunii Europene, susţinut în Parlamentul European, transmite AFP, citată de Agerpres. 

Potrivit sursei citate, șefa CE a anunțat că va susține „relațiile familiale” dintre persoanele LGBT pe întreg teritoriul UE.

„Voi pleda pentru recunoaşterea reciprocă a relaţiilor familiale în UE: dacă eşti părinte într-o ţară, eşti părinte în toate ţările”, a spus ea.

Practic, șefa CE spune că va susține recunoașterea calității de părinte pentru un cuplu homosexual chiar și pe teritoriul statelor care nu admit căsătorii între persoane de același sex sau adopții pentru astfel de cupluri.

Totodată, Ursula von der Leyen a condamnat „zonele libere de LGBT”, cum sunt cele din Polonia.

Șefa CE a anunțat planuri ce includ măsuri de eliminare a restricțiilor de pe piața unică, o nouă strategie pentru spațiul Schengen, o propunere de creștere a obiectivului de reducere a emisiilor la cel puțin 55% pentru 2030, precum și investiții pentru tehnologiile digitale. Procesul decizional al UE trebuie, de asemenea, accelerat.

În ceea ce privește afacerile externe, aceasta a subliniat nevoia de colaborare în cadrul organismelor internaționale, dar a recunoscut necesitatea ca UE să ghideze reformele OMS și OMC. Deși China a fost un partener important în chestiuni precum schimbările climatice, acest lucru nu ar trebui să împiedice UE să se exprime cu privire la încălcările drepturilor omului, a adăugat aceasta.

Von der Leyen a vorbit despre impactul avut de coronavirus și a afirmat că situația din acest an a scos în evidență necesitatea de a construi o Uniune Europeană a sănătății mai puternică: „Este timpul să transformăm acest proiect în realitate. Trebuie să tragem acum primele învățăminte din criza sanitară.”

Von der Leyen a solicitat, de asemenea, intensificarea eforturilor de gestionare a migrației. „Migrația reprezintă o provocare europeană și întreaga Europă trebuie să își asume responsabilitatea ce îi revine”, a afirmat aceasta.

Așa cum a anunțat R3Media, luni, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European, eurodeputaţii au discutat despre drepturile persoanelor LGBT din Polonia. Eurodeputații grupului Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, au cerut CE să sancționeze și să oprească finanțarea pentru această țară.

În timpul campaniei electorale, președintele polonez Andrej Duda a comparat ideologia LGBT cu comunismul. În Polonia, o țară profund conservatoare, ca reacție la propaganda activiștilor homosexualității, în mai multe orașe s-au înființat „zone libere de LGBT”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...