News Grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cere sancționarea Poloniei pentru că...

Grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cere sancționarea Poloniei pentru că ar discrimina minoritatea LGBT

Eurodeputații și-au exprimat, luni, îngrijorarea cu privire la discriminarea minorităților sexuale din Polonia, deputații grupului Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cerând CE să sancționeze și să oprească finanțarea pentru această țară.

În cadrul unei dezbateri în Parlamentul European, eurodeputatul spaniol Juan Fernando Lopez Aguilar, din grupul S&D, autor al raportului pe această temă, a subliniat că atingerile aduse valorilor UE provoacă un „prejudiciu credibilităţii proiectului european”, transmite AFP, citată de Agerpres.

În ceea ce priveşte zonele libere de LGBTI, decretate în Polonia, ele sunt „incompatibile” cu dreptul european, a spus el.

Totodată, eurodeputatul Pierre Karleskind (Renew Europe) a cerut Comisiei Europene să sancționeze Polonia, să impună amenzi și să taie finanțarea.

Polonia este în prezent vizată de o procedură declanşată de Comisia Europeană în decembrie 2017 pentru risc de „încălcare gravă” a valorilor UE.

Reamintim că în 2018, partidul PLUS condus de Cioloș, a fost împotriva Referendumului pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate