ACTUALITATEGrupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cere sancționarea Poloniei pentru că...

Grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cere sancționarea Poloniei pentru că ar discrimina minoritatea LGBT

Eurodeputații și-au exprimat, luni, îngrijorarea cu privire la discriminarea minorităților sexuale din Polonia, deputații grupului Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cerând CE să sancționeze și să oprească finanțarea pentru această țară.

În cadrul unei dezbateri în Parlamentul European, eurodeputatul spaniol Juan Fernando Lopez Aguilar, din grupul S&D, autor al raportului pe această temă, a subliniat că atingerile aduse valorilor UE provoacă un „prejudiciu credibilităţii proiectului european”, transmite AFP, citată de Agerpres.

În ceea ce priveşte zonele libere de LGBTI, decretate în Polonia, ele sunt „incompatibile” cu dreptul european, a spus el.

Totodată, eurodeputatul Pierre Karleskind (Renew Europe) a cerut Comisiei Europene să sancționeze Polonia, să impună amenzi și să taie finanțarea.

Polonia este în prezent vizată de o procedură declanşată de Comisia Europeană în decembrie 2017 pentru risc de „încălcare gravă” a valorilor UE.

Reamintim că în 2018, partidul PLUS condus de Cioloș, a fost împotriva Referendumului pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Dacă ai fi un politician adevărat,ai înțelege că democrația înseamnă ca minoritatea să se supună majorității. Acești oameni bolnavi genetic nu sunt o minoritate socială sau politică și nici măcar o minoritate ! Ca atare nu au niciun drept de a cere să fie acceptați ca partenei sociali !!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...