duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEGrupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cere sancționarea Poloniei pentru că...

Grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cere sancționarea Poloniei pentru că ar discrimina minoritatea LGBT

Eurodeputații și-au exprimat, luni, îngrijorarea cu privire la discriminarea minorităților sexuale din Polonia, deputații grupului Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, cerând CE să sancționeze și să oprească finanțarea pentru această țară.

În cadrul unei dezbateri în Parlamentul European, eurodeputatul spaniol Juan Fernando Lopez Aguilar, din grupul S&D, autor al raportului pe această temă, a subliniat că atingerile aduse valorilor UE provoacă un „prejudiciu credibilităţii proiectului european”, transmite AFP, citată de Agerpres.

În ceea ce priveşte zonele libere de LGBTI, decretate în Polonia, ele sunt „incompatibile” cu dreptul european, a spus el.

Totodată, eurodeputatul Pierre Karleskind (Renew Europe) a cerut Comisiei Europene să sancționeze Polonia, să impună amenzi și să taie finanțarea.

Polonia este în prezent vizată de o procedură declanşată de Comisia Europeană în decembrie 2017 pentru risc de „încălcare gravă” a valorilor UE.

Reamintim că în 2018, partidul PLUS condus de Cioloș, a fost împotriva Referendumului pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Dacă ai fi un politician adevărat,ai înțelege că democrația înseamnă ca minoritatea să se supună majorității. Acești oameni bolnavi genetic nu sunt o minoritate socială sau politică și nici măcar o minoritate ! Ca atare nu au niciun drept de a cere să fie acceptați ca partenei sociali !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate