Premierul Sloveniei, Janez Jansa, a declarat că impunerea de către țările occidentale a unor „imaginare valori europene” asupra celorlalți va duce la colapsul Uniunii Europene, informează The Guardian.
El a spus că impunerea unor valori străine de cele ale tuturor popoarelor din componența UE este „cel mai rapid drum spre colapsul” blocului european.
„Sunt diferențe care trebuie luate în calcul și respectate și cred că trebuie să fie o demarcație clară între competențele naționale și europene”, a spus el.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Nu poți judeca o persoană bazându-te pe valori imaginare europene și cred că atunci când dubla măsură este folosită, e cel mai rapid drum spre colaps. Până acum 30 de ani, Slovenia era în fosta Iugoslavie, care era, teoretic, o federație. Erau cinci sau șase națiuni, trei religii, șase republici, două provincii autonome, iar țara s-a prăbușit din diferite motive, dar cred că ultimul cui în cosciugul ei a fost când unii oameni au început să folosească criterii speciale pentru înșiși, aplicând standarde duble”, a continuat el.
„UE fără Europa centrală nu este o uniune europeană – e doar o carcasă și toți ar trebui să fim conștienți de asta”, a menționat Jansa.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Declarațiile sale vin în contextul în care Slovenia a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, dar și în contextul legii pentru protecția minorilor din Ungaria.
Legea a fost condamnată de 17 țări din UE, dar celelalte, majoritatea din Est, au refuzat să semneze scrisoarea împotriva Ungariei. Din cele 17 semnatare, doar două n-au fost din Occident: Estonia și Letonia.
Jansa știe destul de multe despre dezmembrarea Iugoslaviei, fiind unul dintre dizidenții sloveni, care s-au ridicat împotriva guvernului comunist de la Belgrad. Slovenia a fost prima țară care s-a desprins, aproape pașnic, de Iugoslavia.
Recent, la poza de inaugurare a președinției slovene, Janez Jansa, a reacționat după ce vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a refuzat să alăture fotografiei de grup în care ceilalţi membri ai Comisiei Europene.
Jansa a spus că „Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua. Insistăm asupra unui tratament echitabil”.
Premierul conservator al Sloveniei l-a înfruntat și pe Dacian Cioloș, pe care l-a numit „auto-proclamat avocat al poporului”.
Asa arată un bărbat de stat, felicitări,incepe să apară dizidența in mUE,când va colapsa uniunea vom sărbători cu șampanie și confeti.Doamne ajută.
Felicitari acestui adevarat PATRIOT !