duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEPremierul Sloveniei joacă dur, după ce a fost luat la țintă de...

Premierul Sloveniei joacă dur, după ce a fost luat la țintă de Koveși și Timmermans. Janez Jansa: Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua

Premierul Sloveniei, Janez Jansa, a reacționat după ce vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a refuzat să alăture fotografiei de grup în care ceilalţi membri ai Comisiei Europene au apărut alături de liderul sloven.

Întrebat despre reacţia lui Frans Timmermans, Jansa a răspuns că nici nu a băgat de seamă că acesta lipsea din fotografia de grup, conform Agerpres.
„Nu avem nicio problemă ca cineva să verifice orice ar dori: statul de drept, libertatea presei, finanţarea mass-media”, dar „Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua. Insistăm asupra unui tratament echitabil”, a subliniat premierul sloven.

Gestul lui Timmermans, foarte rar, vine ca un „protest” împotriva „atacului inacceptabil şi calomnios” al lui Janez Jansa la adresa a doi procurori sloveni care urmau să fie delegaţi în noul Parchet european condus de Laura Codruţa Kovesi, dar care nu au mai ajuns în aceste funcţii din cauza opoziţiei guvernului sloven.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Janez Jansa a pus la îndoială imparţialitatea şi independenţa celor doi procurori, pe care i-a arătat apărând într-o fotografie împreună cu eurodeputaţi socialişti.

De altfel, chiar zilele trecute, Laura Codruța Koveși a atacat Slovenia. Ea a spus că Slovenia reprezintă un „risc uriaș” în ceea ce privește fraudarea fondurilor europene, după cum relata Politico.

„Toate aceste infracțiuni care sunt comise după 1 iunie (n.r. data la care Parchetul European și-a început activitatea) cad sub jurisdicția EPPO, avem o competență obligatorie de a ancheta”, a declarat Kovesi într-un interviu acordat Politico.

„Din acest motiv consider că Slovenia este un risc uriaș deoarece bani vor continua să ajungă în Slovenia însă gestionarea și sistemul de control pentru fondurile europene din Slovenia va fi foarte afectat”, a adăugat aceasta.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Comisia Europeană urmează să dea joi un verdict asupra planului de cheltuieli al guvernului sloven privind fondurile ce îi revin din planul de relansare economică post-Covid al UE.

În cazul în care va fi aprobat, Slovenia ar urma să primească fonduri totale de 2,5 miliarde de euro – 1,8 miliarde sub formă de granturi și 700 de milioane ca împrumuturi – în decursul următorilor 6 ani.

Însă guvernul sloven nu a numit cei doi procurori care îi revin sub schema EPPO după ce premierul Janez Jansa a blocat numirea lor pe motiv că „ministerul justiției nu a avut la dispoziție un bazin suficient de candidați calificați”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Janez Jansa i-a răspuns dur și progresistului Dacian Cioloș, de la Renew Europe, pe care l-a numit „auto-proclamat avocat al poporului”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Este interesant de văzut cum toașii bruxelezi au ajuns din parteneri politici mai antărț, să se autoconsidere gaura la dodoașcă azi, rahatul lor ideologic, axiomatic și pivotal , iar kolhozul lor socialist împărțit în B.O.B-.euri naționale, moțul la rahat, Europa însăși. Au deja aere de stăpâni absoluți uitând huiduielile de acasă, mariajul lor cu big tech și mizeria corporată făcându-i să se simtă invincibili și atotputernici. Democrația au aruncat-o pe geam și și-au aruncat masca ca să-i vedem ca ceea ce sunt de fapt: niște ticăloși nemernici cu pretenții de zei și aere de inchizitori, culmea, cu pretenții de respectabilitate. Bruxellessul a devenit un sindicat de swindleri, crâșma potlogarilor cu pretenții.

  2. Starea de colonie: este:

    o stare economică de dependență de capitalul străin care face evaziune,

    o stare politică de dependență de ambasade care intervin cu nerușinare, ONG-uri finanțate din exterior

    o stare ideologică de dependență de ideologii globale cosmopolite care dizolvă cultura, identitatea și religia românilor ca să ajungă o masă și o turmă de consumatori pasivi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE