ACTUALITATEEuro 2020 | Nu te iei de gay: UEFA își pune cenușă...

Euro 2020 | Nu te iei de gay: UEFA își pune cenușă în cap, trei mari cluburi europene s-au colorat în curcubeu, iar 16 țări din UE denunță Ungaria pentru legea de protecție a minorilor

Decizia UEFA de a nu permite autorităților din orașul Munchen să coloreze stadionul „Alianz Arena” în culorile curcubeului pentru meciul Germania – Ungaria de la Euro 2020 a stârnit o furtună de reacții în zona stângii politice.

Astfel, primarul social-democrat al orașului Munchen a decis că dacă nu poate colora stadionul, va distribui 10.000 de stegulețe curcubeu spectatorilor care vor participa la meciul Germania – Ungaria. Mai mult, a decis să ilumineze în culorile LGBT o turbină de vânt de vis-a-vis de stadion.

Ca și asta n-ar fi fost suficient, însuși forul continental UEFA, a publicat o imagine cu emblema sa în culorile curcubeului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Astăzi, UEFA este mândră să poarte culorile curcubeului. Este un simbol care incorporează valorile noastre, promovează tot ceea ce credem – o societate mai egalitaristă, tolerantă cu oricine, indiferent de trecut, credință sau gen”, a scris UEFA pe Twitter.

Forul european a continuat, explicând de ce a considerat că ar fi o decizie politică să se ilumineze stadionul din Munchen.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Unii au interpretat decizia noastră de a refuza cererea orașului Munchen ca fiind politică. Dimpotrivă, cererea însăși a fost politică, pentru că era legată de prezența echipei Ungariei pe acel stadion la meciul cu Germania”, s-a scuzat organizația condusă de slovenul Aleksandr Ceferin.

În completarea UEFA, trei mari cluburi europene, Juventus Torino, AC Milan și FC Barcelona, și-au afișat și ele emblema în culorile curcubeului.

„Toată lumea iubește fotbalul”, „Dragostea este dragoste”, „Mândrie și respect”, sunt mesajele afișate de cele trei echipe de pe Bâtrânul Continent, scrie Football-Italia.

Bayern Munchen, campioana Germaniei, și-a arătat și ea opoziția față de decizia UEFA. Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele clubului a arătat că „i-ar fi plăcut ca stadionul Allianz Arena să fie iluminat în culorile curcubeului”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Și zona politică s-a implicat. Viceprimarul din Munchen, Ramona Pop, a reacționat pe Twitter: „Rușine UEFA”. Ramona Pop face parte din Partidul Verzilor, formațiune de extremă stângă.

La nivelul Uniunii Europene, 17 țări membre au semnat o scrisoare deschisă împotriva Ungariei, acuzând-o pentru legea care protejează minorii de propaganda homosexualității și a transgenderismului.

Inițial, grupul a fost format de 13 state, în frunte cu, Belgia, Olanda și Germania, dar după „discuții”, s-au alăturat și Austria, Italia, Grecia și Cipru.

Pe lângă condamnarea Ungariei, cele 17 state amenință țara vecină cu trimiterea în fața Curții Europene de Justiție.

„Legea eprezintă o formă flagrantă de discriminare bazată pe orientarea sexuală, identitatea și expresia de gen și, prin urmare, merită să fie condamnată. Incluziunea, demnitatea umană și egalitatea sunt valori esențiale ale Uniunii noastre europene și nu putem compromite aceste principii.

Aceste amendamente încalcă, de asemenea, libertatea de exprimare, prin limitarea libertății de a avea opinii și de a primi și transmite informații fără interferența autorității publice, așa cum este consacrat în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Stigmatizarea persoanelor LGBTIQ constituie o încălcare clară a dreptului lor fundamental la demnitate, astfel cum se prevede în Carta UE și în dreptul internațional.

Dincolo de discuțiile care au loc la Consiliul Afaceri Generale, îndemnăm Comisia Europeană, în calitate de Gardian al tratatelor, să utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a asigura respectarea deplină a legislației UE, inclusiv prin trimiterea chestiunii la CEJ”, se arată în scrisoarea semnată de cele 16 state.

Cei 16 sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Luxembourg, Olanda, Spania, Suedia și Letonia.

Din fericire, România nu este printre semnatari.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...