ACTUALITATEPremierul Orban: Slujbele religioase nu sunt interzise în Constanța, dar se organizează...

Premierul Orban: Slujbele religioase nu sunt interzise în Constanța, dar se organizează în anumite condiții, deoarece zona esta carantinată

Prim-ministrul Ludovic Orban a menționat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în Constanţa nu se interzic slujbele religioase, dar se organizează în anumite condiţii, deoarece zona este carantinată, transmite Agerpres.

Declarația premierului a fost făcută în contextul în care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a transmis, miercuri, o scrisoare publică privind îngrădirea libertății religioase.

“La Constanţa este o situaţie specială, pentru că municipiul Constanţa este în carantină. La propunerea DSP, cu avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a emis decizia de carantinare a Constanţei.

În decizia de carantinare a Constanţei există şi o prevedere legată de regulile privitoare la desfăşurarea slujbelor, pelerinajelor. Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată.

Asta nu e o chestiune generală, ci este o măsură care a fost impusă într-o zonă carantinată, pentru că, din păcate, în Constanţa ne-am confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi autorităţile judeţene au considerat că este necesară această decizie de intrare în carantină”, a precizat premierul Orban, într-o declaraţie acordată presei.

După cum a relatat R3Media, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reacționat dur după ce polițiștii au intrat peste o slujbă oficiată în Constanța și au amendat credincioșii care nu ar fi respectat măsurile de siguranță sanitară.

În scrisoarea deschisă adresată premierului Orban, ÎPS Teodosie afirmă că recentul incident „ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită”.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...