ACTUALITATE Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto: Ungaria şi Polonia nu vor accepta...

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto: Ungaria şi Polonia nu vor accepta şantajul UE privind fondurile europene

Polonia şi Ungaria nu vor accepta niciun santaj al condiţionării accesării fondurilor europene, a declarat, joi, la Varşovia ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, după o întâlnire cu omologul său polonez Zbigniew Rau, scrie agenţia MTI, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Szijjarto a subliniat că atât polonezii, cât și ungurii contribuie la bugetul UE și nu se pune problema ca accesarea fondurilor europene să fie condiționată de statul de drept.

Anterior, Ungaria şi Polonia au ameninţat cu blocarea viitorului buget multianual al UE şi a fondului european de redresare post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro dacă vor fi introduse astfel de condiţionalităţi.

Totodată, cei doi miniştri de externe au convenit, joi, să respingă pactul privind migraţia propus de Comisia Europeană. Acest pact ”cuprinde în continuare cote de refugiaţi, deşi forţează o încercare gramaticală de a le descrie altfel”, remarcă şeful diplomaţiei ungare.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite