ACTUALITATEMinistrul ungar de externe Peter Szijjarto: Ungaria şi Polonia nu vor accepta...

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto: Ungaria şi Polonia nu vor accepta şantajul UE privind fondurile europene

Polonia şi Ungaria nu vor accepta niciun santaj al condiţionării accesării fondurilor europene, a declarat, joi, la Varşovia ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, după o întâlnire cu omologul său polonez Zbigniew Rau, scrie agenţia MTI, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Szijjarto a subliniat că atât polonezii, cât și ungurii contribuie la bugetul UE și nu se pune problema ca accesarea fondurilor europene să fie condiționată de statul de drept.

Anterior, Ungaria şi Polonia au ameninţat cu blocarea viitorului buget multianual al UE şi a fondului european de redresare post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro dacă vor fi introduse astfel de condiţionalităţi.

Totodată, cei doi miniştri de externe au convenit, joi, să respingă pactul privind migraţia propus de Comisia Europeană. Acest pact ”cuprinde în continuare cote de refugiaţi, deşi forţează o încercare gramaticală de a le descrie altfel”, remarcă şeful diplomaţiei ungare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...