marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEPr. Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile aduse în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor. Cele...

Pr. Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile aduse în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor. Cele trei măsuri disciplinare luate împotriva părintelui

Părintele Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse de procurori în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează un comunicat de presă al instituției.

Conform acesteia, Visarion Alexa a dat o declarație personală în fața Comisiei de Disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor, „refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”.

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent.
Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, sună comunicatul.

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că a luat trei măsuri disciplinare împotriva părintelui Visarion:

„- suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
– retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
– obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse”.

Decizii finale în privința preotului vor fi luate după finalizarea procesului, afirmă Arhiepiscopia, dar dă de înțeles că este „spațiul terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui”.

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar.

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel.
Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, sună comunicatul.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. Chiar a;a, măi Andy? ”Orice prelungire in spatiul public a discutiilor, despre popa asta, nu face decât rău Bisericii”. Acest fals preot, Alexa Visarion, nu este nici primul, nici ultimul. Asta este problema!
  Este adevărat, unii susțin că discuțiile pe marginea acestei afaceri de pulangeală bisericească fac rău numai Bisericii. Pe baza acestui punct de vedere mafioto-bisericesc, toată lumea pune nu batista, ci beton, pe țambal. Asta face biserica mafiotă de peste cincisprezece secole.
  Este adevărat, eu generalizez, dar am argumente, imbatabile, pentru tot ce spun, iar acum constat că R3 Media se dă cu pulangii din falsa biserică, pentru care motiv îi trimit și pe ei după popa Visarion, ÎN AIA A MAMELOR LOR. FIECARE ÎN NĂSCĂTOAREA CE L-A NĂSCUT NETERMINAT OMENEȘTE. CA SĂ-L TERMINE, EVIDENT. SĂ-L NASCĂ A DOUA OARĂ, DACĂ SE POATE OM ÎNTREG. Ăsta este mesajul creștinesc al Poporului Român. Când Românul bagă un pulangiu în născătoarea mă-sii, o face ca să-l îndrepte, îi dă o șansă, a doua șansă în viață! Preotul ortodox adevărat, Virgil Gheorghiu a scris o carte intitulată chiar A DOUA ȘANSĂ! Românul nu trimite păcătosul direct în Iad , cum face tovarășa Biserică curcubeică, tot mai legebetistă! Băgându-l în aia mă-sii, Românul dă păcătosului o a doua șansă. Biserica merită și ea o a doua șansă. De ce nu? De aceea,n-avem încotro. Începem prin a o băga în născătoarea ei.
  Toți o apă și-un pământ! Facem rău Bisericii? Ce-ar fi să-i educăm pe popi, după sau înainte de Sfânta Liturghie, cu vreo câteva bice la cur, în fața bisericilor respective? Preventiv, căci bătaia eruptă din Rai!
  Ziarista Ioana Ene Dogioiu are dreptatea ei. Ce educație bisericească se face prin seminarii? Ce descoperire educativă sau de altă natură a făcut vreodată Biserica? În afară de LEGILE EREDITĂȚII LA UNELE PLANTE, descoperite de călugărul catolic Gregor Mendel, Biserica n-a descoperit niciodată nimic. În schimb, a inventat eretici și erezii, a ucis o mulțime de oameni nevinovați, prin ardere pe rug. CINE A INVENTAT EREZIILE? Care Biserică națională a prevăzut vreodată un buget pentru probleme de cunoaștere, de educație, de cultură? Sufletul! Popii analfabeți și vicioși, care nu sunt în stare să-și stăpânească impulsurile sexuale și golănești, care se gargarisesc cu Cristos, ăștia să facă educație:? Să fim serioși. Popa Alexe practică pulangeala bisericească de vreo 20 de ani, probabil. A practicat-o nu numai în Biserică ci și la televiziune, în Facultatea de Teologie, a Universității București. Vreme de 20 de ani, Biserica n-a știut ce face acest popă? Să spuneți asta lui Mutu, nu Românilor, care încă n-au ajuns un popor de tâmpiți, tăiați împrejur la creier.
  Adevărul este că BISERICA ARE FOARTE MULTE DE ASCUNS. ÎN INTERVENȚIA MEA PRECEDENTĂ AM PUS PROBLEMA ȘTERGERII DIN ISTORIA BISERICEASCĂ ȘI OMENEASCĂ A CELUI DE AL VIII-LEA SFÂNT SINOD ECUMENIC (Constantinopol, 869-870), ceea ce v-a făcut pe domniile voastre, VUVUZELELE DE LA R3 MEDIA SĂ VĂ DAȚI ARAMA PE FAȚĂ. CONCLUZIE: R3 MEDIA ASPIRĂ ȘI EA SĂ DEVINĂ O BANDĂ DE POLITRUCI, PE CARE POPORUL REVOLTAT VA TREBUI SĂ-I PEDEPSEASCĂ, ÎNTR-O BUNĂ ZI. ADEVĂRUL ESTE SFÂNT, DOMNILOR DE LA R3 MEDIA. PENTRU OMUL EUROPEAN, NU EXISTĂ SFINȚENIE MAI ÎNALTĂ DECÂT ADEVĂRUL. SINGURUL DUMNEZEU ESTE ADEVĂRUL ÎN TOT ȘI ÎN TOATE!
  AȘA STÂND LUCRURILE, ROMÂNII VOR CONTINUA SĂ SE DUCĂ LA BAPTIȘTI, LA PENTICOSTALI, LA ADVENTIȘTII DE ZIUA A ȘAPTEA, LA MARTORII LUI IEHOVA, NUMAI SĂ NU MAI AUDĂ DE PULANGEALA DIN BISERICA ORTODOXĂ. BLESTAMAȚI SĂ FIE TOȚI PULANGII, FALȘII PREOȚI ȘI FALȘII IERARHI DIN BISERICA ORTODOXĂ OFICIALĂ. BLESTEMATĂ SĂ FIE BISERICA ASTA DE LICHELE, DE BOLNAVI SEXUAL, DE PULANGII ORDINARI, DE VICIOȘI NETREBNICI. HUO, BANDIȚILOR!
  Nu întâmplător, când văd un popă pe stradă, Românii se feresc ca de Pisica Neagră, ca de Dracu! !

 2. Din punct de vedere canonic si bisericesc s-a rezolvat, in sensul ca parintele a recunoscut ca a gresit. Restul, pe latura juridica nu mai este treaba Bisericii. Instanta o sa hotarasca ce si cum.

  Cred ca Biserica cu cat actioneaza mai repede si transparent cand apar astfel de cazuri in cadrul clerului, iese mai intarita. Din ce am observat in presa si influencerii din zona progresista nu prea au marsat la subiectul acesta, din contra unii au laudat atitudinea Arhiepiscopiei Bucurestilor, care a inceput imediat propria ancheta si ca la suspendat imediat pe parinte. Mai multa atentie da presa de scandal si cancan, adica continuatoare OTV-ului, respectiv RTV, care repeta si tot repeta aceleeasi pasaje din stenograme, evident din ratiuni de audienta, pe cele mai “juicy”. Conform RTV(asta nu inseamna ca este asa), parintele impreuna cu avocatul si-ar fi schimbat strategia de aparare, in sensul in care toata tarasenia a fost o lucratura sa se atace Biserica.
  Daca este asa, repet, daca este asa, atunci este o mojicie, de ce vrei tu sa mai implici Biserica, cand pe parte canonica ai recunoscut ca ai gresit?!….pe firul logic, daca nu voiai ca Biserica sa fie atacata, nu dadeai ocazia sa se ajunga aici, nu?

  Cred ca credinta este in capul Bisericii Ortodoxe, adica Hristos, si nu intr-un anumit anumit membru al clerului. Ce faci nu mai crezi in Hristos, ca un preot, episcop sau chiar si un patriarh greseste din punct de vedere canonic?!

 3. orice prelungire in spatiul public a discutiilor despre popa asta nu face decat rau Bisericii. De fapt mai mult slabeste increderea in Biserica si indeparteaza lumea, dar presupun ca asta este si scopul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate