duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEPr. Visarion Alexa este acuzat că ar fi agresat o femeie /...

Pr. Visarion Alexa este acuzat că ar fi agresat o femeie / Părintele a fost suspendat de la slujire și plasat în control judiciar de către instanță

ACTUALIZARE 23:25 Judecătoria Sectorului 6 a decis să îl plaseze pe preotul Visarion Alexa sub control judiciar.

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.

Visarion Alexa nu are voie: să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată; să exercite profesia de preot.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”, potrivit News.ro.

ACTUALIZARE 20:25
Arhiepiscopia Bucureștilor a decis sâmbătă, 17 septembrie, suspendarea preotului Visarion Alexa, reținut ieri de Poliția Capitalei sub acuzația de agresiune sexuală.
„Arhiepiscopia a confirmat că luni va începe ancheta acestui caz nesfârșit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoțească””, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Părintele Visarion Alexa a fost reținut de Poliție pentru 24 de ore, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea, anunță Antena 3.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, parohul parohul Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh” – Militari.

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.

Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Pr. Visarion este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din București și vestea acuzațiilor care i se aduc este un adevărat șoc pentru credincioși.

El realiza și emisiuni la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

8 COMENTARII

    • Aș zice la fel numai pentru faptul că prin injectare dau de înțeles că omul nu este făcut de Dumnezeu bine, se poate înbunătăți.

  1. este un libidinos al sistemului care facea emisiuni cu valeriu gheorgita la trinitas..
    Agresiunea ca a fost sau nu.. eu nu prea cred, cam trasa de par.. dar nu e exclus

  2. eu nu cred.

    să vedem ancheta.

    sunt o grămadă de situații cu vedete hărțuite de asemenea acuze false. și lumea spune că femeia respectivă ar mai fi făcut plângeri peste plângeri cu colegii de acolo de la librărie deci deocamdată să lăsăm ancheta să nu sărim pe fentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate