ACTUALITATEAdministrația Prezidențială spune că Președintele Iohannis și Patriarhul Daniel au discutat despre...

Administrația Prezidențială spune că Președintele Iohannis și Patriarhul Daniel au discutat despre contribuția Bisericii la „binele comun”

Administrația Prezidențială a explicat, la aproape 24 de ore de la eveniment, despre ce a avut loc întâlnirea dintre Președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel.

Conform sursei citate, discuțiile s-au axat despre aportul Bisericii Ortodoxe Române la „binele comun”.

Totodată, Administrația Prezidențială transmite că preşedintele apreciază acţiunea Bisericii Ortodoxe şi a celorlalte culte în cadrul efortului de depăşire a pandemiei.

„Întâlnirea se înscrie în seria dialogurilor periodice pe care preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, le are cu Părintele Patriarh Daniel, care au ca subiect contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la binele comun şi aprofundarea dialogului dintre Biserică şi autorităţile publice. ​Preşedintele României apreciază intensificarea acestui dialog în ultima perioadă şi acţiunea BOR, alături de celelalte culte, la efortul de depăşire a pandemiei şi la reducerea impactului acesteia asupra celor în suferinţã şi nevoie”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Reamintim că după întâlnire, singurele declarații au aparținut purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, dar care nu a oferit detalii despre convorbire, nefiind prezent la fața locului.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...