sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEPolonia a deschis o termocentrală modernă pe cărbune. România stă pe munți...

Polonia a deschis o termocentrală modernă pe cărbune. România stă pe munți de cărbune, dar preferă să închidă minele și să mizeze pe „energie verde” și importuri de gaz

Polonia a deschis un colos economic pe cărbune, cu o putere de 910 MW, la Jaworzno, informează The Varsaw Voice, citat de Știripesurse.

La capacitatea maximă, noua centrală va genera anual 6,5 TWh, prin arderea a circa 2,5 milioane tone de cărbune.

„Unitatea de 910 MW este cea mai modernă centrală de acest gen din Polonia şi va fi fundamentul sistemului energetic polonez pentru mulţi ani de acum înainte“, a declarat CEO-ul Pawel Szczeszek.

Procesul de pornire a unităţii a durat de la începutul lunii martie.

Conform planului prezentat în decembrie anul trecut, noua unitate urma să fie sincronizată cu sistemul naţional până pe 29 aprilie. Blocul funcţionează în prezent la o capacitate de 326 MW.

România, deși este deținătoarea unor resurse impresionante de cărbune, nu face niciun efort pentru a-l folosi. Mai mult, deși Comisia Europeană a admis suspendarea „Green Deal”, autoritățile sabotează producția de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), exact într-o perioadă în care ar fi nevoie de comenzi sporite.

Ministrul Virgil Popescu a anunțat că România va importa gaz lichefiat din Israel și va continua cu închiderea minelor.

Deși anunța angajarea a 600 de oameni pentru termocentrale, nici pe această parte statul nu și-a respectat cuvântul. Mai rău, România ar putea să exporte cărbune, dar autoritățile continuă cu planurile de concedieri, astfel că importă ceea ce avem deja.

Sindicaliștii din energie explicau la începutul anului că România importă din Serbia sau Ungaria. Până să înceapă războiul, România importa energie și din Ucraina.

Pe 5 martie, șeful politicii de mediu Green Deal, Frans Timmermans a anunțat revenirea la energia clasică, în contextul războiului din Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Trăiască mangla este tot ce știu liderii. Ei sunt o clasă complet separată de interesele României, a cărei singură ocupație este jaful și singură preocupare, legalizarea lui. Baza electorală este asigurată prin promisiuni propagandistice, din rândul celor disperați, slabi de minte sau neisprăviți, cei care-și petrec viața cu petul pe masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE