ACTUALITATEDezvăluire în premieră a istoricului Alex Mihai Stoenescu: În decembrie 1989, rușii...

Dezvăluire în premieră a istoricului Alex Mihai Stoenescu: În decembrie 1989, rușii i-au transmis lui Ceaușescu să demisioneze și îi vor asigura protecția în URSS

Istoricul Alex Mihai Stoenescu a făcut o dezvăluire, în premieră, legată de evenimentele din decembrie 1989.

Cu ocazia lansării cărții „În Ochiul Ciclonului”, a lui Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, istoricul Alex Mihai Stoenescu a dezvăluit că sovieticii i-au făcut o o propunere fostului lider român, în 20 decembrie: totul se va termina cu bine pentru el și familia sa, dacă își va anunța demisia.

„În 2010, mă aflam pe un șantier arheologic în Grecia, undeva pe un munte arid. Și când cobor, într-un orășel, peste cine dau: peste fostul atașat, locțiitor al Ambasadorului Sovietic la București în perioada aia.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Și intrăm în conversație, ne așezăm la o masă și vorbim. Mă știa foarte bine, mă studiase, era prima dată când ne întâlneam. Și-mi spune următorul lucru și cred că e prima dată când dau public această mărturie. Eu știam că pe 20 seara Ceaușescu l-a convocat pe Ambasadorul sovietic, care era la Chișinău și a venit Popov și cu ceilalți în locul lui. Ceaușescu a prezentat atunci niște note cu implicarea sovietică la Timișoara, la Cluj, la Iași, etc. Răspunsul lui Popov la întrebările mele a fost următorul: domnul Stoenescu, i-am transmis de două ori mesajul personal al lui Gorbaciov în 20 decembrie seara. „Dă-ți demisia, retrage-te în URSS și vei avea pensia până la sfârșitul vieții, pentru tine și familia ta. Ceaușescu a tot protestat. După care Popov i-a spus a doua oară: Apăreți la televizor, dați-vă demisia, veți avea toată protecția, pensia, să trăiți liniștiți în URSS. Sper, cu această mărturie, v-ați dat seama cine l-a răsturnat pe Ceaușescu”, a spus Alex Mihai Stoenescu.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...