vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEOportunitate pentru România: UE permite redeschiderea minelor de cărbune pentru scăderea dependenței...

Oportunitate pentru România: UE permite redeschiderea minelor de cărbune pentru scăderea dependenței de gazul rusesc

Uniunea Europeană se adaptează la criza energetică amplificată de invadarea Ucrainei de către Rusia și permite revenirea la prodcerea energiei electrice pe bază de cărbune, a anunțat vineri șeful politicii de mediu Green Deal, Frans Timmermans, citat de Politico.

„Nu există tabu-uri în această situație. Istoria a luat o altă turnură săptămâna trecută și trebuie să ne adaptăm la această schimbare istorică”, a spus Timmermans.

Este o schimbare istorică pentru UE, dat fiind că Bruxelles-ul și statele membre au trecut în ultimii ani la o politică agresivă de de-carbonizare a sistemului energetic. Renunțarea la cărbunele extrem de poluant a dus însă la creșterea prețurilor la energie.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Acum însă, pe măsură ce Rusia folosește gazele naturale ca o armă politică, dat fiind că e responsabilă pentru o treime din gazele utilizate în Europa, UE permite revenirea la cărbune.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Timmermans a anunțat că UE va adopta săptămâna viitoare legislația necesară pentru ca statee membre să poată utiliza în continuare cărbunele.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Între timp, mai multe state membre, printre care Italia și Polonia, au anunțat deja posibila redeschidere a unor centrale electrice pe cărbune. Această decizie este o oportunitate mare pentru România, care are încă zăcăminte uriașe de cărbune, care exploatate, ar duce la atenuarea crizei energetice și la crearea de mii de locuri de muncă.

Reamintim că România era unul dintre marii producători de lignit din UE, dar a fost nevoită să-și închidă minele din cauza adoptării Green Deal.

Despre modul cum adoptarea politicilor Green Deal a declanșat criza energetică din România, puteți citi aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

13 COMENTARII

 1. Tarile din Europa care au conducatori patrioti si intelepti nu au renuntat la exploatarea carbunelui. Mui mult, au cumparat minele abandinate din Romania, astfel incat in curand vom cumpara carbune romanesc de la polonezi sau unguri. Nu-i bai, ca si gazul romanesc il cumparam tot de la straini, si energia electrica o cumparam de la straini desi o producem noi, dar o platim la preturi mult mai mari decat tarile europene bogate(mai ales in resursele altora).

 2. Totuși titlul ” Oportunitate pentru România” preluat de pe aiurea ESTE TENDENTIOS.
  Ce oportunitate este aceea când strângi robinetul și apoi îi dai drumul un pic? Vă dați seama de ridicol?CORECT era să preluați titlul ” “BRUXELLE A FĂCUT UN PAS ÎNAPOI”. Așa ar fi fost corect!
  (Și pentru că nu va plac postarile critice, țineți-l și p-asta în stand-by ca si pe celelalte.)

 3. De ce le-ați închis ?? Pentru că poluiază ?? Dar ceea ce se întâmplă acum cu acest război sau zilnic cu avioanele cu reacție,nu se numește poluare ?? Vă purtați ca niște slugi umile în fața urmașilor fasciști care conduc acum UE !! SĂ VĂ FIE RUȘINE !!

  • Capetele luminate ale politichiei românești, îmbuibate din șpăgăreală și vânzare de ce n-a fost niciodată al lor ar trebui conectate la aparate. De care aparate, rămâne de stabilit. În ’89 am scăpatddraku ca să dăm azi de tac-su !

 4. Păi sa redeschidem centrala Mintia-Deva și să urgentăm terminarea investiților in hidrocentralele deja începute.

 5. m uie Nu poate sa “permita” absolut NIMIC intr-o Tara Suverana si Independenta. Cand am semnat referendum pentru ca m u ie sa ne “permita” ce sa facem in Tara noastra? M u ie este un organism la care s-a aderat pentru COOPERARE ECONOMIC. atat. Nu exista suprematia legii si a deciziei peste tarile cooperante. exista DOAR cooperare si atat.

 6. si acuma ce facem vindem centralele termice pe gaz si ne racordam iara la reteaua orasului de incalzire?
  ca la 2 Euro Metru cub de gaz eu unul nu imi permit sa dau pe 600 euro pe luna pe gaz.
  Sau merge Iohanis inapoi la Americani sa le ceara gazul dat gratis din marea neagra?
  Poate acuma o sa ii vina idee cum sa il exploateze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE