duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATERomânia redeschide termocentralele pe cărbune! 600 de oameni vor fi angajați

România redeschide termocentralele pe cărbune! 600 de oameni vor fi angajați

România va redeschide unele instalații de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, urmând exemplul altor țări, a anunțat președintele PNL, Florin Cîțu.

Conform acestuia, în primă fază, vor fi angajați 600 de oameni în sectorul energetic la Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara.

„Ieri a fost o discuție mai lungă pe energie. Aseară premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara pentru a reporni acele capacități care folosesc cărbune. Este clar că în această situație complicată toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Și România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă avem și cărbune sau va trebui să importăm. Ieri înțeleg comunicatul a fost că vor fi adăugați 300 de Mwh. Asta înseamnă că va trebui să reangajăm 600 de persoane în sectorul energetic, ceea ce este o veste bună pentru acești oameni care au suferit”, a declarat Cîțu, miercuri, 9 martie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că România a închis multe dintre mijloacele de producție a energiei pe cărbune din cauza Green Deal, o politică a Uniunii Europene care urmărește să impună numai energie regenerabilă, zisă și verde.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe 5 martie, șeful politicii de mediu Green Deal, Frans Timmermans a anunțat revenirea la energia clasică, în contextul războiului din Ucraina.

Imediat, conducerea AUR, partid care susținea de la înființare renegocierea Green Deal-ului semnat de România, a cerut redeschiderea minelor și retehnologizarea CEO Oltenia.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Dar de ce nu vine guvernul sa aloce bani pentru investitiii din acele miliarde lucate cu imprumut in ultimii 2 ani? Unde s-au dus acei bani? In ce s-au investit de nu se poate investi in mine de carbune retehnologizate si in termocentrale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE