miercuri, ianuarie 22, 2025
ACTUALITATEVIDEO | George Simion și Claudiu Târziu despre Green Deal: Acum se...

VIDEO | George Simion și Claudiu Târziu despre Green Deal: Acum se deșteaptă și Uniunea Europeană și vede că este totuși util cărbunele / Redeschideți urgent Valea Jiului, Mintia și Mina Crucea.Retehnologizați CEO Oltenia

Co-președinții AUR, George Simion și Cladiu Târziu, au reacționat la anunțul lui Frans Timmermans că UE va repermite folosirea minelor pe cărbune pentru a combate dependența de gazul rusesc.

Cu alte cuvinte, „Green Deal-ul”, atât de lăudat și pentru care s-au sacrificat mii de locuri de muncă, este părăsit. Reamintim că doar AUR a cerut, de la înființare, renegocierea de către România a pactului verde.

George Simion a cerut redeschiderea imediată a minelor din Valea Jiului, precum și retehnologizarea CEO Oltenia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Redeschideți urgent Valea Jiului, Mintia și Mina Crucea! Retehnologizați CEO Oltenia! Green Deal e istorie, revenim la facilitățile pe cărbune. AUR a avut iarăși dreptate”, a scris deputatul AUR.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Citește și : De ce sunt facturile mari la energie, pe înțelesul tuturor. Pregătiți-vă să rămâneți fără casă și mașină

La rândul său, Claudiu Târziu, a spus că renunțarea la sectorul carbonifer înseamnă adâncirea unei crize economice și sociale. El a cerut „renegocierea condițiilor pentru cumpărarea certificatelor de carbon”.

„Asupra efectelor catastrofale ale Green Deal am atras atenția încă din urmă cu un an de zile.

Într-o vreme cînd toți ceilalți visau la caii verzi pe pereți ai Comisiei Europene, noi am fost singurii care am cerut renegocierea acestui Pact dezastruos.

În absența unei Strategii naționale în energie, să impui renunțarea la sectorul carbonifer înseamnă să adîncești cu premeditare o criză economică și socială.

Pentru România ar fi însemnat peste 15.000 de șomeri și peste 40 de miliarde de euro plătite drept salarii compensatorii, alături de alte sute de milioane de euro alocate certificatelor de carbon și penalităților.

Acum se deșteaptă și Uniunea Europeană și vede că este totuși util cărbunele. Mai bine mai tîrziu, decît niciodată!

Cer redeschiderea minelor de cărbune și repornirea centralelor pe cărbune. Cer renegocierea condițiilor pentru cumpărarea certificatelor de carbon, astfel încît suma destinată acestora să fie folosită pentru investiții!”, a spus și Târziu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE