ACTUALITATEPolițiștii cer demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS)

Polițiștii cer demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS)

Sindicaliștii din Poliție cer demiterea și trimiterea în justiție a ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS), după declarațiile făcute de acesta cu privire la pensiile militarilor și polițiștilor, informează Realitatea.

„Noi urmărim, ca tot omul, ce se întâmplă în spațiul public. L-am văzut pe acest distins domn pe care nu îl cunoșteam, am aflat că este ministru în guvernul Cîțu, am ascultat afirmațiile domniei sale, am discutat la nivel de Federație să-l demită – premierul are această pârghie, având în vedere gravele efecte pe care le-a produs domnului Ghinea.

Declarația sa publică, ca demnitar, produce efecte în tot sistemul de securitate națională.”, a precizat într-o intervenție televizată purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această cerere a polițiștilor vine după ce ministrul în cauză a spus despre pensiile polițiștilor și ale militarilor că sunt „nedreptate care nu trebuie să mai existe”.

„Dacă vă uitați la categoria militarilor sau categoria polițiștilor, și acolo există nedreptate între pensia medie, între pensia cu care a ieșit un sergent din poliție, când erau încă ofițeri și cu pensia cu care a ieșit un general din poliție, care și-a dat o pensie specială și-a mărit salariul în ultimele șase luni și a ieșit la pensie cu salariul ăla. Asta este genul de nedreptate care nu trebuie să mai existe.”, a declarat Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea este cel care a propus în cadrul Guvernului creșterea vârstei de pensionare. Colegul său, vicepremierul Dan Barna, a spus că „vârsta de pensionare trebuie calibrată cu speranța de viață”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

  1. Fără pensii speciale pentru nimeni,doar pe bază de contributivității, vă convine că un procuror comunist de la Pitești să aibă o pensie de 73.000 lei/lună? mie nu.fara imunități de nici un fel nici pentru președinte,parlament de200 oameni fără salarii,să vedem atunci cine se mai înghesuie in politică.Ro-exit și vom fi bine.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...