miercuri, iulie 24, 2024
ACTUALITATEJurnalista Simona Popescu scrie despre dezinteresul părinților pentru copii, drept cauză a...

Jurnalista Simona Popescu scrie despre dezinteresul părinților pentru copii, drept cauză a masacrului din Serbia: Jocurile video de pe tablete pot fi oprite dacă mama sau tata nu mai plătește netul. Drogurile nu au cum să le cumpere dacă nu li se dă bani

Jurnalista Simona Popescu scrie că masacre precum cel din Serbia, petrecut într-o școală, zilele trecute, se pot repeta cu ușurință inclusiv în România. Ea notează că terenul este prielnic pentru așa ceva, deoarece precum în cazul tragic de la Belgrad, sunt destui părinți care „nu-și pierd vremea cu educația copilului”.

Popescu mai notează că părinții și profesorii nu mai colaborează, astfel încât copiii ajung pe mâna unor anturaje dubioase găsite pe internet.

„Asemenea părinți există și în România și pericolul de a se produce în școli vreun atac ca la Belgrad e aproape. Deja avem nenumărate episoade în care elevii își batjocoresc profesoarele într-un mod josnic sau se taie între ei cu cuțitele în școală. Iar soluții nu s-au găsit. Cadrele didactice și părinții copiilor cu probleme nu au adoptat calea simbiozei, ambele părți retrăgându-se în carapacea proprie.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Copiii de până în 14 ani n-au discernământ total, după cum au stabilit medicii. Ei nu-s de vină, nici măcar în cazul unor asemenea crime abominabile. Sunt cruzi de când vin pe lume, dar absorb ca un burete tot ce le oferă și îi învață adulții. Duc tarele cu ei fără ca părinții sau profesorii să-i „citească” și să-i corecteze. Să-i educe, spus mai concret.

Jocurile video de pe tablete pot fi oprite dacă mama sau tata nu mai plătește netul. Drogurile nu au cum să le cumpere dacă nu li se dă bani. Întâlnirile cu anturajul se pot petrece acasă, sub ochii părinților și cu masa plină de sucuri și bunătăți asigurată de aceștia. Singurătatea copilului pre-adolescent sau adolescent nu e ceva ce trebuie acceptat de către părinți. Izolarea este la fel de periculoasă ca apartenența la o gașcă cu manifestări teribiliste”, a scris jurnalista în EVZ.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Copiii trebuiesc duși la biserică, și împărtășiți cu Hristos de mici. Bineînțeles că înainte trebuiesc botezați. Sunt mulți care nu-și mai botează copiii! Dacă îți crești copiii cu dragoste de Dumnezeu și de biserică și le vei oferi tu însuți un bun exemplu, atunci ei vor crește cu pace și bucurie, și își vor iubi aproapele…nu-l vor omorî. Astăzi inclusiv sistemul îi pervertește, răpindu-le inocența. Dacă lucrurile vor continua așa, va fi mult mai grav decât ne putem închipui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE