EDUCAȚIEPlatforma Împreună: Începe procesul național prin care sute de părinți cer Ministerului...

Platforma Împreună: Începe procesul național prin care sute de părinți cer Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să revoce Ordinul care obligă copiii să poarte măști în școli

Platforma Împreună a anunțat că a început procesul național prin care sute de părinți din toată țara cer Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să revoce Ordinul nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ, cel care reglementează felul în care sunt tratați copiii în școli.

Anunțul a fost făcut de președintele Mihai Gheorghiu pe pagina de internet a organizației.

„Platforma civică ÎMPREUNĂ anunță începerea procesului național de expediere a cererilor de revocare formulate de sute de cetățeni români în nume personal, având domiciliile legale în raza Curților de Apel din toată țara, împotriva Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învătământ, pe de o parte pentru caracterul vag al măsurilor generale de protecție a elevilor sub aspectul nedefinirii exacte a standardelor aplicării lor, iar pe de altă parte pentru caracterul excesiv, abuziv al instituirii unor măsuri fizice forțate aplicate asupra copiilor.

În ipoteza în care cele două Ministere emitente nu vor revoca de urgență Ordinul contestat, toate Curțile de Apel din țară vor fi sesizate cu acțiuni în contencios administrativ din partea sutelor de părinți reclamanți, care vor cere, de asemenea și daune pentru vătămarea copiilor lor în această perioadă”, sună anunțul Platformei Împreună.

Platforma Împreună a cerut deja, oficial, revocarea Ordinului nr. 5487/1494/2020.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate