Compania canadiană Simons a folosit sinuciderea asistată medical a unei femei într-o campanie publicitară. Clipul, care a devenit viral pe rețelele de socializare, folosește vocea unei femei care pretinde că este Jennifer, o femeie din Canada care între timp s-a sinucis, pentru a vinde produsele companiei.
În clip, femeia descrie eutanasia drept „cea mai frumoasă ieșire”. Ea proclamă că „ultima suflare este sfântă”.
„Este atât de malefic. Transformă decizia unei femei bolnave de a-și lua viața într-o ocazie pentru frumusețe și au creat un film scurt care glorifică suicidul…de dragul vinderii modei și decorațiunilor interioare”, a reacționat cunoscutul scriitor american Rod Dreher, pe blogul său.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Jurnalista Megan Basham a scris că reclama pare „un coșmar distopic dintr-o poveste a lui Philip K.Dick. Comerțul și Guvernul făcând un parteneriat pentru a promova moartea”.
Canada a legalizat suicidul asistat în 2016, fiind una dintre cele doar șapte țări care permit medicilor să administreze mediamente letale pacienților și singura care le permite asistentelor să-și ucidă pacienții.
Deși eutanasia a fost, inițial, limitată la pacienții peste 18 ani care suferă de o boală incurabilă, standardele au fost lărgite în fiecare an. Anul acesta, un document realizat de o asociație a medicilor canadieni sugerează că doctorii ar fi obligați să aducă în discuție eutanasia înaintea pacienților, dacă pacientul este eligibil și „relevant medical”. Săptămâna trecută, liderii religioși din Canada și-au exprimat îngrijorarea asupra politicilor care ar permite eutanasierea persoanelor cu probleme psihice, la doar 90 de zile după ce doi medici aprobă procedura.
Campania canadienilor de la Simons vine după ce brandul Balenciaga a fost criticat masiv pentru promovarea sexualizării copiilor și a abuzului sexual, după ce o serie recentă de reclame au prezentat copii ținând în brațe ursuleți deghizați în costume sadomasochiste și cu includerea unui document care face referință la o decizie a Curții Supreme a SUA în cauza Ashcroft contra Free Speech Coalition (2002). Această decizie a anulat o lege din 1996 care interzicea „pornografia infantilă virtuală”.
la mort
hainele se dau de pomana!