joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEDeputatul USR PLUS, Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei pentru că...

Deputatul USR PLUS, Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei pentru că a numit-o pe Fecioara Maria „mamă surogat”. CNCD: Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după o postare pe Facebook în care a scris că Fecioara Maria a fost „mamă surogat”, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, colegiul director al CNCD a hotărât, cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă, că postarea deputatului aduce atingere demnității umane a creștinilor.

„Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credința creștin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparații cu ”mamă surogat”, ”Mama Adolescentă”, ”fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”, dintr-o familie foarte ciudată”, ”tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit” duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei. Pe aceste elemente se fundamentează credința creștinilor, reprezentând miracolul nașterii Mântuitorului.

Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, se arată în comunicatul CNCD.

Deputatul Iulian Bulai a fost amendat cu 5.000 de lei.

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”, a scris, într-o postare pe Facebook, Iulian Bulai, despre Sărbătoarea Crăciunului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE