joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Protestatarii din Franța îi întorc replica lui Macron: Te vom...

VIDEO | Protestatarii din Franța îi întorc replica lui Macron: Te vom scoate din sărite. Manifestații de amploare și în alte mari orașe europene

Protestatari s-au strâns sâmbătă în orașe din întreaga Franța, denunțând intenția exprimată recent de președintele Emmanuel Macron, de “a-i scoate din sărite” pe cei care refuză să se vaccineze anticoronavirus prin limitarea libertăților lor civile, transmite Reuters.

Potrivit EFE, la proteste au participat zeci de mii de persoane și, în unele locuri – cum ar fi la Paris sau în Montpellier – s-au produs altercații cu poliția, care a folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea.

Macron a declarat în această săptămână că vrea să-i enerveze pe nevaccinați făcându-le viața atât de complicată încât vor ajunge să se vaccineze de bunăvoie. Șeful statului francez i-a numit pe cei care nu vor să se vaccineze iresponsabili și nedemni de a fi considerați cetățeni, amintește Reuters.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În Paris, protestatarii i-au dat replica lui Macron, preluându-i expresia considerată sulfuroasă și strigând: “Te vom scoate din sărite”. Alții purtau pancarte cu mesajul “NU pașaportului de vaccinare”, o aluzie la documentul adoptat de Adunarea Națională (parlamentul francez) care stipulează că toate persoanele de peste 12 ani vor trebui să facă dovada vaccinării pentru a accede la activități recreative, la restaurante și baruri, târguri și transportul public interregional. Un test negativ nu va mai fi suficient, exceptând accesul către instituțiile și serviciile de sănătate.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Proteste au avut loc și la Marsilia, Nantes, Strasbourg, Lyon, Toulouse și Le Mans.

Protestatarii îl acuză pe Macron că le calcă în picioare libertățile și că aplică tratamente diferite cetățenilor. La rândul său, Macron consideră că libertatea înseamnă responsabilitate care presupune să protejezi sănătatea celorlalți, scrie Agerpres.

40.000 de oameni la Viena

Circa 40.000 de oameni au protestat sâmbătă și la Viena, capitala Austriei, împotriva măsurilor guvernamentale de combatere a pandemiei de coronavirus, inclusiv obligativitatea vaccinării pentru populație, transmite dpa.

Potrivit poliției, demonstrația a fost în mare parte pașnică. Totuși, forțele de ordine au oprit marșul pentru o scurtă perioadă de timp, după ce câțiva demonstranți au încercat să forțeze cordonul poliției, unii dintre ei fiind arestați.

Peste 1.000 de agenți au fost desfășurați la protest.

Vaccinarea urmează să devină obligatorie în Austria începând de luna viitoare, amintește dpa, care adaugă că în ultimele săptămâni în această țară au avut loc mai multe proteste de amploare împotriva acestei măsuri.

Proteste în marile orașe din Germania

Câteva mii de oameni au demonstrat sâmbătă în mai multe orașe din Germania împotriva politicilor menite să stopeze pandemia de coronavirus, transmite dpa.

Cel mai mare protest a avut loc la Hamburg, cu o participare de circa 16.000 de persoane, potrivit poliției. Organizații se așteptau la o prezență de 11.000 de oameni la protest, organizat sub sloganul “Ajunge! Jos mâinile de pe copiii noștri!”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Organizatorii au făcut apel la participanți să poarte măști și să păstreze distanța fizică, în conformitate cu normele impuse, însă mulți nu au respectat această cerință, notează dpa.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Un participant a purtat Steaua lui David cu inscripția “nevaccinat”, a anunțat poliția pe Twitter, adăugând că forțele de ordine au deschis o anchetă pentru incitare.

Proteste importante au avut loc, însă, în întreaga țară, în Magdeburg, Freiburg, Ansbach, Regensburg și Schwerin. Circa 1.600 de oameni s-au strâns în Schwerin (nord), potrivit poliției, la miting fiind așteptați 2.000 de oameni, conform organizatorilor. Protestatarii purtau un banner pe care scria “Părinții și bunicii spun !!!NU!!! vaccinării anticoronavirus a copiilor!” Manifestanții aveau cu ei tobe și trompete.

La Magdeburg, mii de oameni au mărșăluit prin tot orașul timp de câteva ore bune, blocând temporar liniile de tramvai și circulația.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La Berlin, protestatarii au format un convoi de mașini și biciclete. Poliția a numărat mai bine de 100 de vehicule, 70 de biciclete și circa 200 de persoane.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În Efurt, circa 1.000 de oameni s-au adunat pentru a-și manifesta susținerea față de democrație și de măsurile antiepidemice, potrivit poliției și organizatorilor, mai scrie Agerpres.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE