miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPentru prima dată în istorie, Anglia nu mai e o țară majoritar...

Pentru prima dată în istorie, Anglia nu mai e o țară majoritar creștină. Ateismul și islamul au cunoscut creșteri fulminante în ultimele două decenii, existând zone unde musulmanii sunt majoritari. Situație similară și în Țara Galilor

Mai puțin de jumătate dintre oamenii din Anglia și Țara Galilor sunt creștini, a relevat recensământul. Atât ateismul, cât și islamul au obținut câștiguri majore.

Este pentru prima dată, probabil din secolul al VII-lea după Hristos, când majoritatea oamenilor, atât din Anglia, cât și din Țara Galilor, nu sunt creștini, potrivit datelor recensământului din 2021.

Ambele țări au pierdut statutul de națiuni majoritare creștine, doar 46,3% din populația Angliei declarându-se ca fiind creștină, în timp ce doar 43,6% din populația galeză se descrie acum ca fiind adepți la o denominație a creștinismului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deși creștinismul e însemnat în ambele țări, este prima dată când procentul total al populației creștine a scăzut sub pragul de 50% în istoria modernă și, cel mai probabil, de când insulele britanice au fost convertite de la păgânism, acum 1.300 de ani. Ca o comparația, în 2001, 71% din populația Angliei s-a declarat ca fiind creștină. Schimbarea este dramatică în 20 de ani.

Între timp, procentul de oameni care spun că „nu au nicio religie” în ambele națiuni a crescut semnificativ, crescând de la aproximativ un sfert din populația ambelor țări în 2011 la peste 37% anul trecut.

De asemenea, Islamul a înregistrat o creștere destul de mare, de la un număr de la 2,7 milioane la 3,9 milioane în ultimul deceniu, o creștere de 44% în zece ani. În total, musulmanii reprezintă acum 6,5% din rezidenții obișnuiți din Anglia și Țara Galilor, iar în 2001 erau 2,9%.

Și confesiunile mai mici au cunoscut, de asemenea, o creștere. Numărul acestora a crescut cu peste 15.000 de adepți din 2011, în cele două țări existând acum cu peste 200.000 de hinduși și 100.000 de sikh mai mult decât în 2011.

Potrivit arhiepiscopului Bisericii Angliei, Stephen Cottrell, rezultatele reprezintă o provocare pentru populația creștină din Marea Britanie, acesta spunând că liderii bisericii nu se mai pot baza pur și simplu pe oamenii care pretind că aderă la credință, dar nu practică.

„Am lăsat în urmă epoca în care mulți oameni s-au identificat aproape automat ca fiind creștini, dar alte sondaje arată în mod constant cum aceiași oameni încă caută adevărul spiritual și înțelepciunea și un set de valori după care să trăiască”, a susținut el, spunând că statistica „reliefează o provocare pentru [creștini] nu numai să aibă încredere că Dumnezeu își va zidi Împărăția pe Pământ, ci și să joace rolul nostru în a-l face cunoscut pe Hristos”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cu toate acestea, în timp ce Cottrell spune că oamenii încă au nevoie de un „adevăr spiritual” care să-i ghideze, se pare că creștinismul britanic nu mai deține monopolul de a oferi acest adevăr, islamul bucurându-se cu adevărat de o poziție puternică în multe regiuni.

Deși musulmanii sunt doar 6,5% din populația Angliei și Țării Galilor, există zone de mare concentrare, cum ar fi cartierul Tower Hamlets din Londra, cu peste 40% musulmani.

Alte regiuni, precum Blackburn și Darwen, dar și Luton, au cunoscut creșteri ale musulmanilor la peste 30% din total de la ultimul recensământ, tendințele indicând că mai multe zone din Marea Britanie ar putea ajunge în această situație în următorii 10 ani, conform Breitbart.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. E știință deja: când musulmanii depășesc 10% din populația unei regiuni, devin religie dominantă și acaparează toată regiunea respectivă. În vreo 20 de ani o să vorbim de Kalifatul Britanic. Poate și parlamentul european va avea suficienți membri musulmani ca să introducă șaria în UE.

  2. Dovadă clară că abandonarea lui Dumnezeu duce la distrugerea natiunii.

    Urmeasă să facă un steag mixt cruce / semilună și un câmp lgbt pentru atei, religia lor actuală, idolul pe care il slujesc plini de dăruire.

  3. Sa fim seriosi ,Anglia nu a fost niciodata crestina doar s-a folosit e religia crestina prin nenumaratele razboaie de agresiune impotriva unor culturi si civilizatii in scopul raptului si jafului.Hitler si Stalin au fost doar niste copii de mingi pe langa ce a facut Albionul Americilor,Africii ,Asiei,Oceaniei si cui mai vreti dvs.Ma rog,dvs ,asazisa presa patriotica si autodeclarata crestina , nu ati auzit de lucrurile astea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE