Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin (foto) scrie, în cel mai recent editorial din Cațavencii, despre transformarea Uniunii Europene dintr-un spațiu al democrației și libertății, într-o entitate în care conducătorii nu sunt aleși de nimeni și în care votul nu mai are valoare.
Din păcate, scrie Hillerin, pentru unii libertatea și democrația înseamnă ca ei și favoriții lor să facă orice, fără a fi trași la răspundere.
„Pentru mulți, libertate înseamnă ca tu și cei pe care-i simpatizezi sau cunoști să poată face orice, fără a fi pedepsiți dacă încalcă legea, în timp ce adversarii nu au voie să facă absolut nimic fără aprobarea lor, a celor dintâi. Democrație înseamnă ca, indiferent de rezultatul votului, la conducere să se afle doar cei care întrunesc aprecierea celor mai gălăgioși membri ai societății. Nu contează că au obținut doar 15% din voturile celor care s-au prezentat la alegeri. Este aproape un drept divin al minorității să conducă și să-și impună politicile în dauna votului majoritar. Democrație mai înseamnă ca deciziile să fie luate la presiunea străzii și a Facebook, chiar dacă în stradă sunt mai puțini oameni decât cota de reprezentativitate a unui senator sau a unui deputat. Libertate înseamnă să-i închizi pe toți în casă pentru că-ți este ție frică de ceva sau să-i obligi pe toți să se vaccineze, tot pentru a-ți alunga ție temerile. Democrație înseamnă că voința unui om este mai importantă decât votul câtorva milioane, că legea devine facultativă atunci când un semizeu local vrea să o încalce pentru a-și satisface ambițiile. Și mai sunt, dar ne oprim aici”, a scris jurnalistul.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Editorialistul consideră că în curând, singurele libertăți ale europenilor vor fi acelea de a-și alege „genul” sau „între meniul pe bază de gândaci sau cel pe bază de greieri și lăcuste”.
„Să spunem, totuși, că Occidentul ne-a atras nu doar cu bunăstarea sa și nu doar cu frumos coloratele cataloage ale marilor lanțuri de magazine, devenite în România obiect de cult înainte de 1989. Să spunem că visam la democrația occidentală, la libertățile oamenilor din Vest, la libertatea de expresie și la tot ce însemna viața dincolo de Cortina de Fier. Să spunem, de dragul discuției. Problema este: unde se află toate acestea acum? Unde e democrația occidentală, unde e libertatea, unde s-a topit prosperitatea?
Uniunea Europeană este condusă de către niște oameni care nu au fost votați de nimeni. Aceștia sunt birocrații europeni și membrii Comisiei Europene. Parlamentul European, singurul votat de către cetățenii UE, nici nu contează în povestea asta. UE ia decizii fără să-și consulte cetățenii, iar acest comportament s-a răspândit la nivelul fiecărei națiuni. Cică putem corecta asta la alegeri. Dar când deciziile catastrofale sunt luate în ritm de una sau două pe lună, intervalul de patru-cinci ani dintre scrutine devine mult prea lung pentru a mai putea corecta ceva.
Acum, colac peste pupăză, se duce pe cur și prosperitatea. Pur și simplu, în urma unor astfel de decizii tembele, lipsite de viziune, Europa începe să sărăcească. Dar nu trebuie să ne îngrijorăm. Urmează să ni se prezinte noile valori europene.
În curând nu vom mai avea dreptul de a decide noi înșine ce temperatură să avem în case. Deja se întâmplă în Italia și în multe alte țări. Dar vom fi liberi să alegem între meniul pe bază de gândaci sau cel pe bază de greieri și lăcuste. Vegan sau raw-vegan. În curând nu vom mai avea dreptul de a ne alege singuri conducătorii, pentru a nu-i supăra pe birocrații de la UE și pentru a nu-i determina să ne taie fondurile, cum pățesc ungurii. Dar, hei, vom avea libertatea totală de a ne alege sexul sau genul.
Pe ici, pe colo, poate părea că pierdem lucruri și drepturi esențiale. Dar, totuși, ce câștigăm în schimb…”, a concluzionat Hillerin.
Autorul spune ca “la conducere să se afle doar cei care întrunesc aprecierea celor mai gălăgioși membri ai societății”. Asta e o “democratie” de tip spartan. In antichitate erau doua cetati rivale pe teritoriul Greciei de azi, Atena si Sparta, si fiecare avea o democratie, sau … un fel democratie. In timp ce in Atena hotararile democratice se luau dupa principiul “un om, un vot”, in Sparta votul “democratic” se facea prin strigate si castiga grupul care striga mai tare. Vedem azi ca treptat in UE se trece treptat de la o democratie de tip atenian la una de tip spartan, adica cei care au mai mult acces la presa isi pot impune punctul de vedere fara sa aiba sprijin electoral. Si in Romania la fel, cei care au mai mare access la presa sunt considerati ca reprezinta vointa poporului.
De fapt lucrurile sunt putin mai complicate, politicienii de stanga, democratofobi, libertofobi si capitalistofobi, se folosesc de diversi activisti de stanga care , in mod ciudat, primesc cu generozitate access larg la presa , se plimba neobositi pe la toate televiziunile, si prin ei politicienii justifica legi si hotarari nedemocratice, la care dau o justificare democratica, adica “uite e vointa poporului”, dar asta e de fapt e o democratie de tip “spartan”, castiga cel care striga mai tare, sau cel care cutreiera cat mai multe televiziuni si cat mai des.
Conducere Uniunii Europene este formata din infractori.
Da, a zis câte ceva! Inclusiv că vestita „comisie europeană” nu este aleasă (poate, guvern fiind, nici nu s-ar putea – nu știu).
Dar la școală nu a mai ajuns! La el, școala nu-i motiv de ducere la fund ?!
Și fiindcă autorul are nume franțuzesc, putea să ne spună că de „reformele educaționale” din Franța s-a auzit până hăt-departe – la Edupedu și chiar … la mine!
https://www.edupedu.ro/franta-reintroduce-oficial-matematica-in-trunchiul-comun-la-liceu-dupa-ce-autoritatile-din-educatie-au-observat-ca-elevii-nu-o-mai-aleg-la-bacalaureat-dupa-reforma-din-2019-care-o-facuse-optionala/