ACTUALITATESărbători de iarnă în Europa. Crăciun cu reuniuni de familie de cel...

Sărbători de iarnă în Europa. Crăciun cu reuniuni de familie de cel mult 10 persoane în Germania, circulația oprită în noaptea de Anul Nou în Spania

Rând pe rând, guvernele statelor europene anunță noi restricții și reguli stricte impuse oamenilor pe perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei.

În Germania, carantina va fi prelungită până în 20 decembrie, a convenit, miercuri, cancelarul german Angela Merkel cu liderii celor 16 landuri, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Conform măsurilor convenite miercuri, reuniunile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. Copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive.

Totuși, reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile şi prietenii să poată sărbători împreună.

Și guvernul spaniol vrea să limiteze reuniunile de Crăciun și Revelion la maxim șase persoane și să interzică circulația între orele 1:00 și 6:00 în noaptea de Ajun și de Anul Nou, scrie Radio România Actualități.

Totodată, liderii britanici au convenit să permită reuniuni de familie cu ocazia Crăciunului, dar în număr restrâns și într-o manieră precaută.

În Belgia, ministrul de Interne, Annelies Verlinden, a anunțat că poliția va monitoriza respectarea restricțiilor impuse în perioada Crăciunului. „Dacă este necesar, poliția va suna la ușă”, a spus ea pentru ziarul De Zondag, citat de SmartRadio.

Pe de altă parte, Italia a propus închiderea pârtiilor de schi din întreaga Europă în perioada vacanţelor de sfârşit de an, propunere respinsă categoric de Austria.

„Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a spus ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel, a informat DPA, citată de Agerpres. Potrivit ministrului austriac, închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului.

În legătură cu acest subiect, președintele Klaus Iohannis a menționat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că „restricțiile rămân valabile și se aplică la toată lumea, indiferent dacă este pe schi, pe patină sau se duce pur și simplu să admire peisajul”.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...