ACTUALITATESărbători de iarnă în Europa. Crăciun cu reuniuni de familie de cel...

Sărbători de iarnă în Europa. Crăciun cu reuniuni de familie de cel mult 10 persoane în Germania, circulația oprită în noaptea de Anul Nou în Spania

Rând pe rând, guvernele statelor europene anunță noi restricții și reguli stricte impuse oamenilor pe perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei.

În Germania, carantina va fi prelungită până în 20 decembrie, a convenit, miercuri, cancelarul german Angela Merkel cu liderii celor 16 landuri, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Conform măsurilor convenite miercuri, reuniunile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. Copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive.

Totuși, reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile şi prietenii să poată sărbători împreună.

Și guvernul spaniol vrea să limiteze reuniunile de Crăciun și Revelion la maxim șase persoane și să interzică circulația între orele 1:00 și 6:00 în noaptea de Ajun și de Anul Nou, scrie Radio România Actualități.

Totodată, liderii britanici au convenit să permită reuniuni de familie cu ocazia Crăciunului, dar în număr restrâns și într-o manieră precaută.

În Belgia, ministrul de Interne, Annelies Verlinden, a anunțat că poliția va monitoriza respectarea restricțiilor impuse în perioada Crăciunului. „Dacă este necesar, poliția va suna la ușă”, a spus ea pentru ziarul De Zondag, citat de SmartRadio.

Pe de altă parte, Italia a propus închiderea pârtiilor de schi din întreaga Europă în perioada vacanţelor de sfârşit de an, propunere respinsă categoric de Austria.

„Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a spus ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel, a informat DPA, citată de Agerpres. Potrivit ministrului austriac, închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului.

În legătură cu acest subiect, președintele Klaus Iohannis a menționat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că „restricțiile rămân valabile și se aplică la toată lumea, indiferent dacă este pe schi, pe patină sau se duce pur și simplu să admire peisajul”.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate