marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEPatriarhul Daniel, binecuvântare pentru elevi și cadrele didactice, la început de an...

Patriarhul Daniel, binecuvântare pentru elevi și cadrele didactice, la început de an școlar: Valorile spirituale sunt neglijate, iar educația este supusă unor schimbări de paradigmă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis joi, binecuvântări elevilor și cadrelor didactice, cu prilejul apropiatei începeri a noului an școlar.

„La începutul anului școlar 2022-2023, cu dragoste părintească, îi felicităm și binecuvântăm pe toți elevii, părinții, învățătorii și profesorii români, purtându-i în rugăciunile Bisericii, pentru ca Preamilostivul Dumnezeu să le trimită tuturor ‘duhul înțelepciunii și al înțelegerii, să le lumineze mintea și cugetul și să le deschidă inima spre primirea învățăturilor celor bune“’, a transmis patriarhul.

Întâistătătorul BOR amintește că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, accentuând că „de aceea, copiii și tinerii, părinții și profesorii sunt chemați să prețuiască și să cultive rugăciunea în comunitatea eclesială, în familie, în școală și în societate, aceasta fiind izvorul iubirii curate față de Dumnezeu și de semeni“.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Astăzi, când, sub influența secularizării, valorile spirituale sunt neglijate, iar educația este supusă unor schimbări de paradigmă, copiii și tinerii au nevoie să descopere sensul profund creștin al vieții, importanța rugăciunii, bucuria comuniunii cu Dumnezeu și cu semenii, să cultive virtuți esențiale, precum: respectul pentru demnitatea persoanei, prietenia, iubirea sinceră, solidaritatea și recunoștința. De asemenea, copiii și tinerii au nevoie de o educație temeinică pentru viață, care include experiențe personale, trăite în cadrul unei comunități concrete, începând din familie și continuând în școală, în viața Bisericii și a societății“, spune Părintele Patriarh.

Înaltul ierarh urează “sănătate și creștere spirituală” elevilor, părinților și cadrelor didactice.

„Cu prilejul începutului anului școlar 2022-2023, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți elevii, părinții, învățătorii și profesorii români, dăruindu-le sănătate deplină, bucuria rugăciunii și creștere spirituală, întru mulți și fericiți ani!“, a mai transmis patriarhul, conform Agerpres.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate