duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEAcad. dr. Ovidiu Bojor, la 97 de ani: Sunt un om fericit,...

Acad. dr. Ovidiu Bojor, la 97 de ani: Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat

Credința a fost la baza vieții și formării mele, mărturisește academicianul Ovidiu Bojor, doctorul farmacist care a descoperit insulina vegetală și a întemeiat fitoterapia modernă în România.

La vârsta de 97 de ani, dr. Ovidiu Bojor se consideră fericit pentru că trăiește în România și nu ezită să-și mărturisească dragostea pentru țară sau credința.

„La baza formării mele am crezut dintotdeauna că există ceva superior oamenilor şi, am urmat această cale. Am studiat, am predat, am făcut multe descoperiri, uneori m-am îndoit dar ceea ce mi-a rămas cu siguranţă, a fost convingerea că la baza vieţii noastre stă doar iubirea. Şi e de ajuns’’, a spus academicianul Ovidiu Bojor în cadrul emisiunii „Mic dejun cu un campion” de la TVR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit lui Ovidiu Bojor, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, medicina alopată și energia plantelor nu se explud, ci se pot ajuta reciproc.

A început să studieze plantele din copilărie, sub îndrumarea tatălui său, profesor de științele naturii.

„Tatăl meu a fost cel mai bun mentor. Tatăl, profesor de științele naturii, mi-a determinat viitorul. Mergeam cu el pe munte, mă învăța tot felul de șerpi, gâzele, fluturii, păsările, absolut tot. La 7-8 ani cunoșteam toate plantele, în limba latină”, își amintește Ovidiu Bojor.

Pregătirea profesională care a urmat a fost însoțită și susținută de iubire și de credință.

„Am iubit tot ce e viu, tot ce e frumos, tot ce e înălțător și acesta mi-a dat în fiecare zi forța necesară să mai fac un pas înainte în evoluția mea spirituală. (..) Nu putem îngriji trupul, dacă neglijăm sufletul omului, fiindcă toate bolile apar din cauza sufletului bolnav”, a explicat Ovidiu Bojor.

Pentru o viață lungă și fericită, spune dr. Bojor, trebuie să ne conservăm bucuria și amintirile bune ale copilăriei, să ducem cu noi cât mai multe elemente din locul natal și să ne vindecăm cu plante din țara în care ne-am născut.

Ultima sa carte, intitulată „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice”, a apărut în 26 februarie 2020. „Parcă am prevăzut” (pandemia-n.red), spune Ovidiu Bojor, adăugând că acum este în lucru un volum despre aparatul cardio-vascular.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE