marți, martie 28, 2023
ACTUALITATEDirectorul știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu, a scris articole plătite de PNL pe...

Directorul știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu, a scris articole plătite de PNL pe site-ul la care a fost acționar, prezentându-le drept știri obiective. În 2018, Ciocăzanu mințea fără jenă, afirmând că Referendumul nu a fost pentru familie, ci pentru a scoate România din UE

Directorul interimar al Știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu, a scris, în 2021, articole care au făcut parte dintr-un contract cu PNL, în valoare totală de peste 30.000 de euro, fără ca materialele să fie marcate ca publicitate politică, relevă Libertatea.

Laurențiu Ciocăzanu, 54 de ani, s-a angajat la TVR în primăvara lui 2022 și a devenit șeful știrilor televiziunii publice în septembrie 2022.

Numirea s-a făcut printr-o decizie a conducerii pentru că Ciocăzanu nu îndeplinește condițiile minime pentru a participa la concurs. Mai precis, el nu are studii superioare, dar se află într-o poziție de conducere. Cum legea nu interzice numirile „interimare”, acesta a fost numit în funcția de șef al Știrilor TVR, deși are doar studii medii, după cum releva Romania TV.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o discuție cu Libertatea, Laurențiu Ciocăzanu a admis că, în calitate de acționar minoritar al firmei Macondo Gabo Press SRL, pe care a deținut-o în parteneriat cu Grigore Cartianu, a publicat articole plătite care vizau activitatea PNL pe site-ul ziariștii.com.

Potrivit informațiilor oferite de PNL pentru Europa Liberă, contractul cu firma Macondo Gabo a avut o valoare lunară de 16.500 de lei (aproximativ 3.300 de euro), în intervalul ianuarie – octombrie 2021. În total, peste 30.000 de euro.

Întrebat dacă nu consideră că normele profesionale îl obligau să marcheze articolele care au fost plătite de PNL cu un semn distinct (P – de la publicitate sau articol susținut de PNL), actualul director al știrilor TVR a replicat că „nu mă simt vinovat” pentru contractul încheiat cu liberalii. El subliniază că, administrativ, „de aceste operațiuni s-a ocupat Cartianu. Grigore Cartianu”.

Laurențiu Ciocăzanu nu este la primul conflict cu onestitatea. În 2018, acesta a susținut și publicat pe pagina sa de facebook mai multe informații false, manipulatoare, despre Referendumul pentru Familie. Și atunci, Ciocăzanu a susținut, „absolut întâmplător” poziția PNL pe acest subiect.

Acesta a susținut manipularea conform căreia întrebarea de la Referendum nu era despre modificarea Constituției astfel încât căsătoria să fie definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, ci pentru „a scoata țara din UE și NATO”.

El scria cu nonșanlanță că CpF „este arma Rusiei întru dezbinarea României și întoarcerea noastră sub cizma care ne-a asuprit 70 de ani.”. Coaliția pentru Familie a fost o mișcare civică născută la firul ierbii, care a reușit cea mai mare performanță din istoria civismului românesc: a strâns 3 milioane de semnături pentru organizarea primului referendum cetățenesc. Acuzația de „oamenii Rusiei” pentru cei din CpF era alternată cu cea de „oamenii protestanților din SUA”, în funcție de context. Nimeni nu a reușit să demonstreze nici cea mai mică legătură între CpF și entități străine.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate