vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEBiserica Ortodoxă Română reafirmă crima reprezentată de avort: Existența persoanei umane începe...

Biserica Ortodoxă Română reafirmă crima reprezentată de avort: Existența persoanei umane începe odată cu concepția

Biserica Ortodoxă reafirmă sfințenia vieții și faptul că aceasta începe încă de la concepție, pruncul nenăscut fiind o persoană umană întreagă.

În aceste condiții, avortul reprezintă uciderea unei persoane. PS Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, delegatul Patriarhului României, a vorbit despre salvarea pruncilor cu ocazia inaugurării și sfințirii noului sediu al Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”, care oferă sprijin pentru femei în criză de sarcină și familii.

Delegatul patriarhului Daniel a explicat că fiecare persoană este unică și că „nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual.”

„Am săvârșit slujba de binecuvântare a acestui spațiu într-o zi foarte semnificativă pentru noi, vinerea Izvorului Tămăduirii din Sfânta Săptămână Luminată a Învierii Domnului”, a subliniat după slujbă ierarhul. „Lucrarea aceasta este sfântă și mare”, a adăugat Preasfinția Sa, referindu-se la activitatea Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”, informează Basilica.

„Este sfântă, pentru că este în acord perfect cu învățătura Sfintei Evanghelii”, a explicat Preasfințitul Părinte Varlaam, și este mare „pentru că tinerii, copiii, nou-născuții sunt viitorul și speranța unei națiuni și a Bisericii, iar în vremurile acestea, când țara noastră se confruntă cu cea mai mare prăbușire demografică, salvarea fiecărui prunc este o lucrare măreață, o lucrare importantă”.

„Noi învățăm, potrivit Sfintei Scripturi, că existența persoanei umane începe odată cu concepția, cu zămislirea pruncului în pântecele mamei sale”, a continuat episcopul-vicar patriarhal.

„Arhanghelul Bunei Vestiri îi spune Fecioarei Maria (…) că în embrionul zămislit în pântecele Fecioarei Maria de la Duhul Sfânt stă întreaga Persoană și lucrare mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Iată deci că nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual”, a mai zis PS Varlaam Ploieșteanul.

Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” se ocupă cu ajutorarea femeilor însărcinate și a familiilor cu dificultăți de tot felul și poate fi contactat, pentru consiliere, la adresa Victoria Business Center, Tronson 5, Etajul 2, Calea Victoriei 155, București sau pe internet, aici.

Din păcate, România este între primele locuri din Europa la numărul de copii pierduți prin avort. Aceasta este una dintre cauzele pentru care țara noastră trece printr-o puternică criză demografică. Conform specialiștilor, România se va depopula în ritm accelerat în anii ce vin, dacă nu se vor lua măsuri de stimulare a nașterii de copii.

Anul 2021, anul în care s-au născut cei mai puțini copii în România din ultimul secol, a anunțat INS.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Cu mentiunea ca ce spune Varlaam nu reprezinta pozitia Bisericii (chiar daca in aceasta speta ea coincide). Invatatura Bisericii e data de Sfanta Traditie, textele scripturistice si de invatatura Sfintilor Parinti. Nu avem nevoie de purtatori de cuvant ai lui Hristos pe modelul papistas, am vazut in plandemie asa zisa pozitie a Bisericii pe tema inocularii, data de tovarasul Banescu, si imi este suficient. Deci invatatura Bisericii e clara pe orice tema, noi doar ii putem verifica pe acesti comunicatori daca sunt in acord cu ea sau bat campii. In ultima vreme cei mai multi bat campii, spun asta cu durere.

 2. Si stiinta spune exact acelasi lucru (lasand la o parte ideologizarea unei parti a stiintei, care din pacate este si cea mai vocala).
  În manualul lui Dr. Bradley M. Patten, Embriologie Umană, concepția se definește ca fiind: „penetrarea ovulului de către un spermatozoid și amestecul rezultant a materialului nuclear pe care fiecare îl aduce în această unire, ceea ce constituie punctul culminant al procesului de fertilizare și marchează începerea vieţii unui nou individ”.

  Textul lui Dr. Keith L. Moore privind embriologia, referindu-se la zigotul dintr-o singură celulă, precizează că: Celula rezultată din fertilizarea unui ovocit de către un spermatozoid este începutul unei ființe umane. Fiecare dintre noi a început viaţa ca o celulă numită zigot.

  Doctorii J.P. Greenhill și E.A. Friedman, în lucrarea lor de biologie și obstetrică, declară: Zigotul astfel format reprezintă începutul unei noi vieți.

  Dr. Louis Fridhandler, în manualul medical Biologie de gestație, se referă la fertilizare ca la acel moment minunat care marchează începutul vieții pentru un nou individ unic.

  Medicii E.L. Potter și J.M. Craig, în Patologia fătului și a copilului, au declarat că: De fiecare dată când un spermatozoid şi un ovul se unesc este creată o nouă ființă, care este vie și va continua să trăiască cu excepția cazului în care moartea sa este determinată de unele condiții specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE