marți, martie 5, 2024
RECOMANDĂRIDe necrezut: MAPN a șters de pe facebook un clip pentru că...

De necrezut: MAPN a șters de pe facebook un clip pentru că prezenta o melodie pe versurile lui Radu Gyr. Poezia a fost cântată însuflețit de niște tineri soldați | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale a șters de pe contul său de facebook un video care prezenta și o melodie pe versurile poetului Radu Gyr.

Decizia a venit după ce publicația G4 Media – condusă de Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi – a acuzat instituția că a existat „Muzică pe versurile poetului legionar Radu Gyr la o festivitate a studenților militari”.

Poezia se intitulează „Ne vom întoarce într-o zi” și pentru că nu are conotații politice, G4 Media a scris doar că este vorba despre „muzică pe versurile poetului legionar”. Mai mult, formația care interpretează îl dedică absolvenților, despre care spune că se vor întoarce într-o zi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cântecul a fost interpretat, cu mare sensibilitate, de „Band of Brothers and Sisters” și strânsese peste 24.000 de vizualizări pe contul MAPN. El a fost interpretat cu ocazia festivității de la Academia Militară din Sibiu.

Poezia se numește „Ne vom întoarce într-o zi” și după cum arată versurile, nu are conotații politice:

Ne vom întoarce într-o zi,
Ne vom întoarce neapărat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost când am plecat.

Ne vom întoarce neapărat,
Cum apele se-ntorc din nori,
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pierdutul cântec, pe viori.

Ne vom întoarce într-o zi…
Si cei de azi cu paşii grei
Nu ne-or vedea, nu ne-or simţi,
Cum vom intra încet în ei.

Ne vom întoarce ca un fum,
Uşori, ţinându-ne de mâini,
Toţi cei de ieri în cei de-acum,
Cum trec fântânile-n fântâni.

Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
În toate dragostele noi
Si-n cântecul pe care şi-l
Vor spune alţii, după noi.

În zâmbetul ce va miji,
Si-n orice geamăt viitor,
Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
Ca o sămânţă-n taina lor.

Noi cei pierduţi, re-ntorşi din zări,
Cu vechiul nostru duh fecund,
Ne ‘napoiem şi-n disperări
Si-n răni ce-n piepturi se ascund.

Si-n lacrimi ori în mângâieri,
Tot noi vom curge zi de zi.
În tot ce mâine, ca şi ieri,
Va sângera sau va iubi…

Din fericire, videoul a fost salvat de cei de la Rostonline și publicată pe siteul Rostonline.ro și pe facebook. Grație lor, o publicăm și noi.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

 1. Splendidă pozie, minunată melodie, voce deosebită, emoționantă interpretare. O ascult în fiecare zi de mai multe ori! Asta contează și nu așa numita “corectitudine politică”, promovată de mediocrii (din ce în ce mai mulți) care se dau drept progresiști.

 2. Și totuși… Până și ei au simțit conotația politică și le-a țâțâit curul, acum ne-am găsi tocmai noi să o tăgăduim? O să cedăm pas cu pas de fiecare dată când se vor mai simți cu musca pe căciulă? Până când, până unde?
  Întreaga lor agendă progresistă e un act politic, evident că vor vedea în orice li se opune un act politic și pe bună dreptate, fiindcă nu poți combate mizeria doar apelând la bunul lor simț, tot atrăgându-le atenția de dubla măsură și că ei sunt adevărații extremiști, intoleranți, etc.

  • Tinerii care cântă dedică melodia absolvenților, care speră să se întoarcă într-o zi. La Universitatea absolvită. Care e conotația politică a melodiei? A crede că totul este politic este specific progresist, nu e cazul să facem ca ei.

   • Nu țin să le dau apă la moară dar nici nu mă pot mulțumi cu așa o interpretare corectă politic. Urmează că și Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! e de fapt despre genuflexiuni iar Unde-s nebunii? doar cere indicații către Bălăceanca? Tare mi-e c-o să ne tot trezim, iar și iar, veșnic înfrânți din cauza mentalității ăsteia sinucigaș-pacifiste, că nu le poți răspunde niciodată pe măsura, altfel ești la fel de rău ca ei. În prostia lor ei se dedică trup și suflet, în deșteptăciune noastră noi? Doar facem compromisuri și puțin câte puțin tot le dăm ce vor. Inevitabil o să li se urce la cap și nu vor mai avea nici frică (morala dispărându-le de mult), iar atunci chiar va fi tardiv.

  • Simpatiile marxist-comuniste, adică de extrema stângă nu vă deranjează? De ce în presa main stream nu există expresia extrema stângă? Pentru că trăim într-o lume condusă de extrema stângă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE