ACTUALITATEParohul bisericii din parcul IOR, vandalizate: Incidentul s-a petrecut după ora 23:00,...

Parohul bisericii din parcul IOR, vandalizate: Incidentul s-a petrecut după ora 23:00, camerele de supraveghere au filmat tot

Părintele Gabriel Pârvu, parohul bisericii din parcul IOR, care a fost vandalizată în cursul nopții, a avut amabilitatea de a ne oferi prima sa declarație despre acest caz.

El ne-a spus că biserica nu a avut niciodată probleme, nu au existat evenimente care să prevestească acest grav incident.

„Fapta s-a produs după ora 23:00, din fericire camerele de supraveghere au filmat tot și acum înregistrările sunt în posesia Poliției. Sunt sigur că autoritățile își vor face datoria. Nu am avut niciodată probleme, nu a fost nimic care să prevestească ce s-a întâmplat”, a declarat părintele Gabriel pentru R3media.

„In această dimineață, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineață a găsit pereții, din lemn, ai bisericii desenați cu diverse inscripții.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Poliția Capitalei.

Biserica din parcul IOR are hramul „Pogorârea Sfântului Duh” și a fost construită între anii 1993 și 2001. A fost sfințită de Patriarhul Teoctist.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. In mod normal biserica ar putea să-i „ierte”, insă cred că intră la drept penal și organele de anchetă trebuie oricum să sesesizeze.

    Probabil un activist lgbt a vrut publicitate si e dispus să plătească amendă după care devine eroul fanaticilor și are publicitate. Nu m-ar mira să fie artist bătut în cap din ăla porno-cultural.

    Dar dacă nu sunt arși la buzunar pentru renovare plus amendă, bolunzii ăștia sunt capabili să vandalizeze ce au ei chef și când au ei chef. Așa că nu e vorba de iertare. Să-i pună la spălat, muncă in folosul comunității, ca in America.

  2. Vandalii, indiferent de motivatia din spatele gestului, trebuie expulzati din Bucuresti. Sa nu mai puna piciorul in Capitala 5-6 ani. Judecatorii ar trebui sa aiba la dispozitie si astfel de mijloace complementare, mai atipice, de pedeapsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT