ACTUALITATEParohul bisericii din parcul IOR, vandalizate: Incidentul s-a petrecut după ora 23:00,...

Parohul bisericii din parcul IOR, vandalizate: Incidentul s-a petrecut după ora 23:00, camerele de supraveghere au filmat tot

Părintele Gabriel Pârvu, parohul bisericii din parcul IOR, care a fost vandalizată în cursul nopții, a avut amabilitatea de a ne oferi prima sa declarație despre acest caz.

El ne-a spus că biserica nu a avut niciodată probleme, nu au existat evenimente care să prevestească acest grav incident.

„Fapta s-a produs după ora 23:00, din fericire camerele de supraveghere au filmat tot și acum înregistrările sunt în posesia Poliției. Sunt sigur că autoritățile își vor face datoria. Nu am avut niciodată probleme, nu a fost nimic care să prevestească ce s-a întâmplat”, a declarat părintele Gabriel pentru R3media.

„In această dimineață, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineață a găsit pereții, din lemn, ai bisericii desenați cu diverse inscripții.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Poliția Capitalei.

Biserica din parcul IOR are hramul „Pogorârea Sfântului Duh” și a fost construită între anii 1993 și 2001. A fost sfințită de Patriarhul Teoctist.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. In mod normal biserica ar putea să-i „ierte”, insă cred că intră la drept penal și organele de anchetă trebuie oricum să sesesizeze.

    Probabil un activist lgbt a vrut publicitate si e dispus să plătească amendă după care devine eroul fanaticilor și are publicitate. Nu m-ar mira să fie artist bătut în cap din ăla porno-cultural.

    Dar dacă nu sunt arși la buzunar pentru renovare plus amendă, bolunzii ăștia sunt capabili să vandalizeze ce au ei chef și când au ei chef. Așa că nu e vorba de iertare. Să-i pună la spălat, muncă in folosul comunității, ca in America.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...