ACTUALITATECNA cere subtitrarea spoturilor pro-vaccinare în maghiară, romani sau rusă, dar încurcă...

CNA cere subtitrarea spoturilor pro-vaccinare în maghiară, romani sau rusă, dar încurcă instituțiile responsabile de comunicarea oficială

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunțat, joi, că solicită subtitrarea în limbile minorităţilor naţionale a spoturilor de interes public aferente campaniei de informare privind vaccinarea împotriva covid în România.

CNA a anunțat că a aprobat transmitere cererii către Grupul de Comunicare Strategică (GCS), însă nu aceasta este instituția care se ocupă de informarea privind vaccinarea.

CNA ar fi trebuit să adreseze solicitarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva covid.

Revenind la cererea CNA, potrivit Agerpres, Consiliul a aprobat, joi, transmiterea către Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a unei solicitări privind subtitrarea în limbile minorităţilor naţionale a spoturilor de interes public aferente campaniei de informare privind vaccinarea împotriva covid în România.

„O să transmitem o solicitare către Grupul de Comunicare Strategică prin care îi rugăm ca aceste mesaje să fie cumva subtitrate în limbile minorităţilor naţionale, plus limbajul mimico-gestual”, a spus preşedintele CNA, Monica Gubernat.

Propunerea a fost făcută de membrii CNA Orsolya-Eva Boros, care a pledat pentru subtitrarea în limba maghiară, şi Cristina Pocora, care a spus că este necesară subtitrarea şi în limbile romani şi rusă, potrivit sursei citate.

„Aceste mesaje ar trebui să ajungă şi la ei. Eu am văzut cât de greu este să convingi oamenii să se vaccineze”, a spus Orsolya-Eva Boros.

Cristina Pocora a afirmat că ar extinde comunicarea și în alte limbi, „prin inserarea, în anumite zone, a unor scurte fragmente şi în limba romani, ca şi în limba ruşilor lipoveni”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • cna

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...