joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEPărintele Dan Damaschin va deschide, pe 8 martie, Clinica Veronica, primul spital...

Părintele Dan Damaschin va deschide, pe 8 martie, Clinica Veronica, primul spital social din România

Părintele Dan Damaschin urmează sa deschidă primul spital social din România, Clinica Veronica, în data de 8 martie 2024, chiar de Ziua Femeii, informează bzi.

Lucrările pentru Clinica Veronica au început în urmă cu doi ani și jumătate iar acum sunt aproape gata, în acest moment punându-se la punct finisajele.

Părintele Dan Damaschin a cumpărat un hotel de patru stele cu 1 milion de euro, în zona Tudor Vladimirescu, pe care l-a transformat complet din banii donați de oamenii cu suflet mare în spital social.

Într-un timp foarte scurt, după multă muncă, mulți bani investiți și multe datorii, părintele Dan Damaschin a reușit să construiască un loc unde persoanele nevoiașe vor primi o șansă la viață, pe care nu le-o poate oferi nimeni altcineva.

„8 Martie, zi dedicată în special mamei, va fi celebrată, la Clinica Veronica, în memoria mamelor răpuse de boală, care și-au predat viața în mâinile lui Dumnezeu mult prea devreme, dar care ne-au dat imboldul de a salva viețile altor mame de care depind dezvoltarea și creșterea armonioasă a mii de copii nevoiași”, spune părintele Dan Damaschin.

În cadrul Clinicii Veronica vor funcționa 24 de cabinete medicale ce vor fi deschise pe rând. Va exista un cabinet de cardiologie, pediatrie, o sală de tratament, un cabinet de medicină internă, cabinete de dermatologie, nefrologie, pneumologie, două cabinete de medicină de familie, stomatologie, o farmacie care va oferi medicamente gratuite și un centru de consiliere.

Persoanele care vor beneficia de aceste servicii medicale gratuite sunt cele fără posibilități financiare, care nu sunt asigurate medical și care merită să primească șansa la o viață normală.

La finalul lunii decembrie a anului 2023 au avut loc și primele angajări pentru Clinica Veronica, iar personalul ce va face parte din această unitate medicală va fi compus din voluntari și personal permanent.

Preotul Dan Damaschin mai are nevoie de bani pentru a finaliza finisajele și pentru a achiziționa aparatura de care este nevoie.

„Cu mila Domnului Iisus Hristos, ne vom ruga împreună cu ÎPS Teofan pentru binecuvântarea lucrărilor cu Harul Duhului Sfânt și pentru ocrotirea ostenitorilor, donatorilor și fraților ori surorilor aflați în suferință, ce ne vor călca pragul. Până atunci, mai avem mult de lucru și încă mare nevoie de ajutorul oamenilor minunați, iubitori de fapte bune”, mai spune părintele Dan Damaschin în legătură cu Clinica Veronica.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Nu comentez alegerea datei, dar important este alt fapt: privatul functioneaza in sanatate si mai bine decat socialismul statului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE