sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEVolodimir Zelenski nu a mulțumit nici măcar o dată României și ...

Volodimir Zelenski nu a mulțumit nici măcar o dată României și a pomenit doar O SINGURĂ dată numele țării noastre în discursul de la Summitul Celor Trei Mări de la București

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a menționat doar o singură dată numele României în timpul discursului ținut cu ocazia „Inițiativei celor trei mări”, de la București.

În mesajul său, președintele ucrainean a menționat numele țării noastre doar în contextul atacurilor rusești de la Chilia, despre care a spus că este „aproape de România”.

Confirmând răceala autorităților ucrainene față de țara noastră, Zelenski nu a mulțumit României nici pentru sprijinul acordat, nici pentru invitație, așa cum ar fi fost cutumiar.

Șeful statului ucrainean i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru invitația de a vorbi la summit și atât.

El a mulțumit, la modul general, țărilor reprezentate la Summit, pe care le-a asigurat că Ucraina le este „recunoscătoare”.

Mai mult, parcă dorind să arate că România este lipsită de importanță, Zelenski a făcut un apel doar către liderii Bulgariei, Poloniei, Slovaciei, Ungariei și…Moldovei pentru a nu cere restricții față de cerealele ucrainene.

Dintre cele cinci țări care au cerut restricții asupra exporturile ucrainene, Zelenski s-a adresat către liderii a patru dintre acestea. Singura excepție: România.

Președintele Ucrainei s-a adresat până și Maiei Sandu, a cărei țară n-are nicio tangență cu subiectul, dar nu și României. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski la Adunarea Inițiativei celor trei mări este aici.

Reamintim că pe 27 august, Ucraina a mulțumit țărilor care au ajutat-o în războiul dus contra Rusiei, cu excepția României.

În ultimele zile, a izbucnit un schimb de replici între București și Kiev pe tema unei drone rusești care ar fi căzut în România. În timp ce Bucureștiul a negat, Kievul a continuat să contrazică oficialii români. Până la urmă s-ar fi găsit urmele unei drone pe teritoriul României.

Recent, directorul LARICS al Academiei Române, profesorul Dan Dungaciu, a explicat că ucrainenii tratează cu lipsă de respect poporul român, ca pe unul „second – hand”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE