ACTUALITATEBiserica Metodistă din Marea Britanie permite căsătoriile între persoanele de același sex

Biserica Metodistă din Marea Britanie permite căsătoriile între persoanele de același sex

Biserica Metodistă din Marea Britanie a anunțat că va permite oficierea căsătoriilor între persoane de același sex în lăcașurile sale, demers salutat de susținătorii comunității LGBTQ+ din cadrul acestei confesiuni drept ”un pas important pe drumul către dreptate şi incluziune”, informează DPA, potrivit Agerpres. și Black News.

Douăzeci și nouă din treizeci de sinoade metodiste ale Marii Britanii au confirmat susținerea unor astfel de slujbe propuse de organizații partizane ideologiei LGBT. Măsura a fost aprobată cu 254 de voturi „pentru” și 46 „împotrivă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Astăzi, confesiunea metodistă a făcut un pas important pe drumul către dreptate și incluziune.

După mulți ani de conversații câteodată dureroase, biserica a convenit acum să permită comunităților locale să deschidă porțile bisericilor pentru a găzdui căsătorii ale unor cupluri de același sex.

Membrii Dignity&Worth au muncit din greu și s-au rugat ca această zi să devină realitate, conștienți că avem înainte un demers dificil pentru implementarea acestei decizii.”, a spus gruparea Dignity&Worth, care susține cauza mișcării LGBT în cadrul Bisericii Metodiste din Marea Britanie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. biserica metodista nu exista… vreti sa spuneti cultul metodist, sau erezia metodista, sau secta metodista sau whatever, dar in niciun caz Biserica. Nu va mai faceti partasi cu apostatii, nu mai incurcati termenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...