duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEBiserica Metodistă din Marea Britanie permite căsătoriile între persoanele de același sex

Biserica Metodistă din Marea Britanie permite căsătoriile între persoanele de același sex

Biserica Metodistă din Marea Britanie a anunțat că va permite oficierea căsătoriilor între persoane de același sex în lăcașurile sale, demers salutat de susținătorii comunității LGBTQ+ din cadrul acestei confesiuni drept ”un pas important pe drumul către dreptate şi incluziune”, informează DPA, potrivit Agerpres. și Black News.

Douăzeci și nouă din treizeci de sinoade metodiste ale Marii Britanii au confirmat susținerea unor astfel de slujbe propuse de organizații partizane ideologiei LGBT. Măsura a fost aprobată cu 254 de voturi „pentru” și 46 „împotrivă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Astăzi, confesiunea metodistă a făcut un pas important pe drumul către dreptate și incluziune.

După mulți ani de conversații câteodată dureroase, biserica a convenit acum să permită comunităților locale să deschidă porțile bisericilor pentru a găzdui căsătorii ale unor cupluri de același sex.

Membrii Dignity&Worth au muncit din greu și s-au rugat ca această zi să devină realitate, conștienți că avem înainte un demers dificil pentru implementarea acestei decizii.”, a spus gruparea Dignity&Worth, care susține cauza mișcării LGBT în cadrul Bisericii Metodiste din Marea Britanie.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. biserica metodista nu exista… vreti sa spuneti cultul metodist, sau erezia metodista, sau secta metodista sau whatever, dar in niciun caz Biserica. Nu va mai faceti partasi cu apostatii, nu mai incurcati termenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate