duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru: Asimptomaticii vor fi evaluaţi acasă. Medic de familie:...

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Asimptomaticii vor fi evaluaţi acasă. Medic de familie: Nu avem echipamentul necesar pentru a consulta pacienții pozitivi la domiciliu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, duminică, că asimptomaticii vor fi consultați la domiciliu, însă medicii de familie resping această variantă, spunând că nu au nici costumația necesară, nici mașini maşini dezinfectate, pentru a merge acasă pe persoanele infectate cu coronavirus.

Asimptomaticii care nu au comorbidităţi vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţii medicale, a anunţat duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, informează Agerpres.

Tătaru arătat că asimptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne în continuare cu internare după evaluare, iar simptomaticii fără comorbidităţi vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

În replică, medicii de familie spun că nu este posibil să meargă la domiciliul persoanelor infectate.

„Suntem conştienţi de gravitatea situaţiei şi facem un apel suplimentar către toată populaţia, să respecte nişte reguli care să împiedice extinderea nemăsurată a acestei pandemii, care din păcate va duce la multe victime. Vreau să precizez foarte clar, că nu putem să mergem la domiciliul lor, pentru că nu avem maşini dezinfectate. Nu avem costumaţia potrivită pentru a merge la un pacient pozitiv şi nici condiţiile de a ne schimba, ca să nu ne infectăm nici noi şi nici ceilalţi pacienţi. Suntem deja epuizaţi şi nu e vorba numai de noi”, a declarat un medic de familie la Antena 3.

Totodată, Societatea de Medicina Familiei a transmis, printr-un comunicat de presă, că este momentul ca autorităţile să înţeleagă că gestionarea pandemiei nu se poate face “doar pe hârtie” şi “la televizor”, “fără să se ţină cont de opiniile celor care sunt zilnic în contact cu pacientul”, scrie News.ro.

“Este anormal ca autorităţile să profite în mod repetat de capacitatea de tampon a medicilor de familie”, spun reprezentanţii medicilor de familie, potrivit sursei citate.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE